Samfund

42-årig erkender at have slået forældre med økse: Fængslet i surrogat

Onsdag blev den 42-årige Lars Kragh fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabet på sine forældre.

Flere dages eftersøgning endte tirsdag, da politiet anholdt den 42-årige Lars Kragh og sigtede ham for drabet på sine forældre Kirsten og Jørgen Kragh. 

Onsdag klokken 13 blev han fremstillet i grundlovsforhør. Her kom det blandt andet frem, at Lars Kragh er sigtet for at have slået sine forældre ihjel i sit hjem i Uggelhuse i perioden 7. juli til 9. juli, hvor politiet efterfølgende foretog undersøgelser. Ifølge sigtelsen dræbte Lars Kragh sine forældre med knyttet hånd og en økse, så de afgik ved døden. 

Sigtet for at køre rundt med dræbte forældre

Desuden er den 42-årige krigsveteran sigtet for usømmelig omgang med lig, i det han er sigtet for at køre rundt med sine døde forældre i forældrenes bil, da han blev anholdt tirsdag. 

Lars Kragh nægter sig skyldig i at have dræbt sine forældre, sagde hans forsvarer i grundlovsforhøret i Randers.

Herefter besluttede dommeren at fortsætte grundlovsforhøret for lukkede døre, efter anklagerens begæring.

- Hvis man er presset i en sådan situation, at der er fare for en selv, så har man lov til at udøve vold tilbage, om man så må sige. Det er det, han gør gældende, siger forsvarer Ole Steen Christensen til TV 2 og tilføjer, at Lars Kragh har været i stand til at give en sammenhængende forklaring. 

- Han er ikke mere konfus end som så. Det er klart, at han er en presset situation, når der henvises til, hvad der er sket. Men jeg synes faktisk, at han har forklaret sig. Det viser også retsmødet relativt korte varighed, at han har været i stand til at give en sådan forklaring, at dommeren har haft et grundlag for at træffe sin kendelse, siger han.

Slog forældre med økse i nødværge

Siden kom det frem, at Lars Kragh i grundlovsforhøret har forklaret, at han har slået sine forældre flere gange med en økse, men det skete i nødværge. En læge har tilset ham inden retsmødet og erklæret ham i en tilstand af akut sindssyge eller en tilstand, der kan sidestilles dermed.

Den 42-årige veteran bliver nu surrogatfængslet på en psykiatrisk afdeling til 10. august. Den del af kendelsen er blevet kæret af Lars Kragh. Derimod accepterer han, at han er blevet varetængtsfængslet i fire uger.

- Han ønsker, at afsone sin fængsling i en arrest. Derfor har vi kæret den del af kendelsen til landsretten, forklarer Ole Steen Christensen til TV 2.

Årsagen er, ifølge forsvaren, at Lars Kragh ikke ønsker at tale med læger. 

Lars Kragh mener ikke selv, at han lider Posttraumatisk stress syndrom (PTSD) og det har efter hans opfattelse ikke haft betydning for sagen, oplyser Ole Steen Christensen, til TV 2.

Virkede konfus og forvirret

- Han ligner en helt almindelig mand som så mange andre. Men hans psykiske tilstand var der ikke noget at tage fejl af. Han var forvirret og virkede utroligt konfus under retsmødet. Det første, han gjorde, da journalisterne blev ledt ind i retslokalet, var at vende sig om og sige; hvem er de, hvad skal de her, siger TV 2s reporter Ulrik Lyager, som var til stede under grundlovsforhøret. 

- Han virkede bestemt ikke tilfreds med, at pressen var til stede i starten af retsmødet. Men jeg tror ikke, det var, fordi han var imod, at pressen var der. Jeg tror, han ikke forstod, hvad pressen var, fortsætter Ulrik Lyager. 

- Skal de presse mig?

Ifølge reporteren afbrød den 42-årige sigtede flere gange både dommer og forsvarer og sagde: Skal de presse mig, hvad er det for noget med pressen?

- Han virkede i det hele taget ikke særligt mentalt stabil. Og en af de påstande, som anklageren også kom med i forhold til den videre efterforskning var, om den sigtede overhovedet var i stand til at afgive en forklaring foran dommeren med pressens tilstedeværelse, siger Ulrik Lyager.