Samfund

Har du også snydt dig selv for sommerferie? Her er reglerne du skal kende

Selv om mange holder sommerferie i denne tid, så er det slut med, at stort set alle holder fællesferie de samme tre uger hver sommer.

Mere en million danskere har mindre end tre ugers sammenhængende sommerferie.

Det viser en befolkningsundersøgelse, som Userneeds har lavet for Ingeniørforeningen, IDA.

Det er meget høje tal, mener Juliane Marie Neiiendam, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen.

- En ting er, om man skubber hovedferien frem til oktober, hvis det passer bedre. Men man har krav på og brug for tre uger til at få koblet ordentlig af. Ellers risikerer man at brænde ud og gå ned med stress, siger hun.

Mange mister ferie

Undersøgelsen viser også, at knap 900.000 danskere slet ikke nåede at få afholdt al deres ferie i det forgangne ferieår. Mere end hver tiende mistede endda feriedage, de har krav på, da de hverken blev udbetalt eller overført til næste ferieår.

Sådan er reglerne for din sommerferie

- Alle lønmodtagere i Danmark er omfattet af ferieloven med undtagelse af direktører med bestemmende indflydelse på drifte. Også selv om virksomheden ikke har overenskomst.

- Et ferieår løber fra 1. maj til 30. april. I et ferieår bruger du den ferie, som du har optjent i det foregående kalenderår.

- Du har ret til at holde din såkaldte hovedferie i perioden mellem 1. maj og 30. september. Hovedferien består af tre sammenhængende ugers ferie

- Du kan aftale med din arbejdsgiver, hvornår i perioden du skal holde din ferie.

Kilde: Borger.dk og Ingeniørforeningen

- Det er alarmerende, at 11 procent hverken får deres ferie eller en kompensation. Det er arbejdsgivernes pligt at sørge for, at medarbejderne får deres velfortjente ferie, siger hun.

Det er arbejdsgiverens ansvar

Ansættelsesretschef i Dansk Arbejdsgiverforening Flemming Dreesen er enig i, at det er arbejdsgiverens ansvar, at medarbejderne får den lovpligtige ferie.

- Både lønmodtager og arbejdsgiver har en fælles interesse i, at folk får holdt deres ferie, siger han.

- Det er en god ting at være væk fra arbejdet og komme veludhvilet tilbage med nye kræfter. Ferieloven gælder for alle, uanset om man har overenskomst eller ej.

Han mener dog generelt, at det er en fordel, at alle ikke længere er pisket til at holde ferie på samme tid.

Tjekker mails og sms'er i ferien

Ifølge undersøgelsen er knap 60 procent af de erhvervsaktive tilgængelige og tjekker arbejdsrelaterede sms'er eller mails i deres ferie. Det svarer til, at næsten halvanden million er på standby i ferien.

- Der er på mange arbejdspladser brug for en feriepolitik. Den skal gøre det klart, hvad der forventes af medarbejderne, når de holder ferie, og hvad de roligt kan lade ligge til bagefter, siger Juliane Marie Neiiendam.

Erstatning for sygdom i ferien

Og når det kommer til sygedage i ferien, så har vi danskere hellere ikke rigtigt styr på reglerne. Siden 2012 har lønmodtagere nemlig haft ret til at få erstattet deres ferie, hvis de bruger mere end fem feriedage i sygesengen.

Det ved hver sjette dansker ikke, viser en undersøgelse som analyseinstituttet Wilke har lavet for Avisen.dk blandt 1.003 repræsentativt udvalgte danskere.

Meld dig syg med det samme

I fagforbundet HK Danmark gør man sine medlemmer opmærksomme på reglerne for erstatningsferie via medlemsblade, på hjemmeside og andre informationskanaler som Facebook.

- Vi anbefaler vores medlemmer, at de skal ringe og sygemelde sig allerede fra første sygedag i ferien. Retten til erstatningsferie indtræder først efter fem sygedage. Men de fem sygedage kan først regnes fra det tidspunkt, at arbejdsgiveren rent faktisk ved, at du er syg, siger juridisk konsulent i HK Danmark Hugh Child til Avisen.dk.

Ifølge reglerne indtræder ferien først fra om mandagen i en ferieuge, så bliver man syg i weekenden op til ferien, skal man også sygemelde sig på arbejdet og kontakte sin læge.

- Hvis du bliver syg om søndagen, og dermed før ferien begynder mandag morgen, så er man blevet syg før feriens start. De sygedage kan du også få erstattet, siger Hugh Child til Avisen.dk.