Træt af misbrugssag: Brønderslev betaler Google for at 'skjule' historien

16x9
Arkivbillede Foto: PHILIPPE HUGUEN / Scanpix Denmark

Brønderslev Kommune betaler 10.000 kroner om året for at Google ikke prioriterer links om Brønderslev-sagen i søgeresultater.

Brønderslev Kommune bliver ofte sat i forbindelse med den berygtede misbrugssag. Så nu har kommunen betalt søgemaskinen Google for at gemme sagen lidt væk. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Når man før i tiden lavede en Google-søgning på Brønderslev, dukkede den skræmmende sag, hvor en et forældrepar blev dømt for vanrøgt og voldtægt af deres børn, altid op først.

- Vi synes virkelig, det er ærgeligt, at det altid var den sag, der kom op, når folk søgte på os på nettet, siger Mette Krogh, kommunikationsansvarlig i kommunen, til DR P4 Nordjylland.

Så man valgte at lave søgemaskineoptimering og samtidig simpelthen betale Google for ikke at vise Brønderslev-sagen øverst i søgningen, fortæller Mette Krogh.

Ordning koster 10.000 kroner om året

- Nu kommer der noget andet op i stedet. Det kan være vores hjemmeside eller Facebook. Der er mange muligheder.

Ordningen koster kommunen 10.000 kr. om året., og det er en god forretning, Lars Christensen, professor i kommunikation ved Aalborg Universitet.

- Hvis det kan lykkes dem for blot 10.000 kr. om året at undgå, at Brønderslev-sagen kommer op blandt de øverste hit i en Google-søgning, så lyder det godt nok som om, at de penge er godt givet ud, siger han til DR P4 Nordjylland.

Brønderslev er ikke den eneste kommune, der går op i sit image på nettet. Flere andre kommuner i landet har betalt Google for at vise bestemte sider, når man søger på dem.