Samfund

Frygter ikke reformen: Usædvanligt mange unge strømmer til læreruddannelsen

Frederikke Bergholdt er ikke skræmt væk af balladen om folkeskolereformen. Hun er en af de rigtig mange unge, der gerne vil være lærer.

Tirsdag klokken 12 var sidste frist for at søge ind på en videregående uddannelse. Og særligt én uddannelse har fået usædvanligt mange ansøgere i år - læreruddannelsen.

På trods af den utilfredshed som skolereformen skabte blandt mange lærere, er de nye generationer altså ikke skræmt væk.

En af dem, der drømmer om lærergerningen er Frederikke Bergholdt Hansen fra Odense. Hun håber, at hun efter sommerferien skal begynde at læse til lærer. Det har hun drømt om, siden hun selv gik i folkeskole.

- Det fede ved det, er at jeg kommer ud til en masse børn, som jeg kan hjælpe og tage hånd om. Jeg kan lære fra mig og sørge for, at de hele tiden føler sig i trygge rammer, siger hun til TV 2.

Kurven er vendt

Efter gymnasiet tog hun et lærervikariat for at se, om det virkelig var det, hun ville. Og nu er hun helt sikker.

- Jeg synes, der er brug for gode lærer og at vi får nogen ud, som virkelig er ambitiøse omkring deres arbejde. Børnene mærker helt klart, om man vil det, lyder det fra Frederikke Bergholdt Hansen.

Efter tre år med faldende ansøgertal, er kurven nu vendt. I år har knap 3200 søgt ind på læreruddannelsen. Det er 15 procent flere end sidste år. Næsten på højde med året før den stærkt omdiskuterede folkeskolereform.

Bondo: Vi har brug for unge mennesker

Dengang sagde formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, sådan her:

- For første gang står jeg i den situation, at jeg ikke kan anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere. Det er mig helt ubegribeligt, at det skal ske under en S-SF-regering.

Men i dag glæder formanden sig over, at der igen er godt nyt fra hans fag.

- Det er supergodt. Vi har i den grad brug for unge mennesker, der vil være lærere.

Den negative debat om folkeskolen kan faktisk have ført noget godt med sig. Ifølge direktøren for tænketanken DEA kan det være froklaringen på, at flere nu vil være lærer:

- En positiv tolkning af al den debat om folkeskolen er, at her kan man se, at der er en opgave, som danskerne virkelig går op i. Det er en vigtig samfundsopgave. Man laver noget, der er meningsfuldt og det er helt tydeligt, hvad man skal lave, når man er færdig med sin uddannelse, siger Stina Vrang Elias, der er adm. direktør i DEA, til TV 2.