Budgetkoks kan forringe supersygehus i Odense yderligere

16x9
Region Syddanmark lægger pres på totalrådgiveren bag det kommende supersygehus på Fyn. Foto: TV 2 Fyn / TV 2 Fyn

Region Syddanmark lægger pres på totalrådgiveren bag det kommende supersygehus på Fyn.

Der er allerede én gang blevet skåret i kvaliteten i det kommende såkaldte supersygehus Nyt OUH i Odense, og den bitre pille vil Region Syddanmark være nødsaget til at sluge igen på den anden side af sommerferien.

Det erkender totalråd­giveren Medic OUH. Selskabet stod mandag skoleret i Regionshuset i Vejle for at forklare en truende budgetoverskridelse, der lige nu ligger på 1,3 milliarder kroner.

- Jeg tror ikke, at det er realistisk at finde dem alle sammen, men vi skal finde så mange som overhovedet muligt, så der kan blive så meget hospital som overhovedet muligt. Det er det, det handler om for os nu, siger bestyrelsesformand for Medic OUH Jørgen Nielsen i et interview med Fyens Stifts­tidende.

Byggeriet bliver mindre

Regionen og Medic OUH blev mandag enige om at gennemgå de komplekse beregninger bag det storstilede projekt, der hverken må koste mere eller mindre end 6,3 milliarder kroner.

Hvis der for alvor skal skæres ind til benet, kan det gøres to steder - ved at skære i nogle af byggeriets planlagte 224.000 kvadratmeter eller ved at gå på kompromis med materialerne.

Hvis det står til næstformand Poul-Erik Svendsen (S) bliver der ikke skåret mere i projektet.

- Jeg forventer, at Medic OUH leverer et langt mere konstruktivt projektforslag, der indfrir samtlige krav til byggeriet, når vi når på den anden side af sommerferien.