Samfund

23-årige Annemette må gå ud på vejen, når hun skal tale i telefon

Over hele landet kan danskerne se frem til bedre mobilnetværk i år 2019.

Nyheden om, at der er bedre mobildækning på vej til netop deres husstand, vækker begejstring flere steder i landet.

Dækningsområderne er blevet udvalg efter kritierier om områder med minimum fem husstand, samt at ingen i området i dag har adgang til en downladhastighed på mindst 30 Mbit/sekund.

Træls at skulle gå op til vejen

I byen Skærtoft på Als i Sønderjylland, glæder 23-årige Annemette Albers Krogh sig til ændringen.

- Hvis vi taler i telefon skal vi stå et helt bestemt sted og gerne udenfor huset for at signalet går igennem, forklarer hun til TV 2. Det betyder, at familien ofte må rykke hen til et bestemt vindue eller helt op til vejen.

- Det er træls at skulle gå op til vejen. Og selv der hopper det hele tiden og hakker, så man har svært ved at høre personen i den anden ende. Når vi kører på landevejen, kan vi slet ikke snakke i telefon, fordi der er så dårlig net, siger Annemette Albers Krogh, som nu i halvandet år er døjet med den dårlige forbindelse.

- Så det er en fantastisk nyhed. Det glæder vi os rigtig meget til.

Det er surt i regnvejr

Også i skovområdet omkring Strøsø Plantage ved Ulfborg i Vestjylland har beboerne i årevis mærket det ustabile netværk.

- Der er høje træer og jeg skal hele tiden bevæge mig rundt med mobilen. I øjeblikket vandrer jeg rundt udenfor for at få forbindelse. Det er surt i regnvejr. Lige nu falder du faktisk ud i telefonen. Jeg er pensionist og bruger ikke mobil og bredbånd så meget, men jeg har da fattet, at det bestemt ikke fungerer optimalt. Men vi har vel bare vænnet os til det herude, siger Vibeke Eriksen til TV 2.

Alligevel er hun glad for at høre, at hendes adresse er blandt de knap 2.200 husstande, som med det nye dækningskrav får bedre dækning.

- Det kan man jo kun hilse velkomment. I nødsituationer er det ikke sjovt, hvis mobildækningen ikke virker. Vi har været vant til at leve primitivt herude, så vi finder os vist i en del. Så det kan godt blive bedre, siger Vibeke Eriksen.

Det gør ikke den store forskel for mig

På Ørstedvej i Havndrup, syd for Roskilde, kan der også ske udfald på mobildækningen.

- I stuen er dækningen fin. Men når vi går ud i køkkenet kan det være svært. Så må vi ud på terressen i stedet, fortæller 63-årige Arne Frederiksen, som har boet på vejen i 11 år.

- Det er ikke irriterende som sådan, og internetforbindelsen er også okay. Selvfølgelig ved jeg godt, at vi ikke kan få den helt høje hastighed, men til vores behov er det godt nok. Jeg synes ikke, at vi som sådan er udkantsdanmark, tilføjer han.

Derfor betyder det heller ikke så meget for Arne Frederiksen og hans kone Annette, at hans adresse er en af de husstande, som skal løftes i den kommende 1800 MHz-auktion.

- Det forstår jeg sådan set ikke lige, men det kan godt være, der er andre her i byområdet, der har større problemer. Men jeg tror ikke, det gør den store forskel for mig, siger han.