Samfund

Festivalgæster kaldte på hunde og tissede dem i hovedet: - Det er noget svineri

Festivalgæster på Roskilde festival kaldte på hundene i Roskilde internat og tissede på dem.

Roskilde Internat ligger lige op ad denne uges festival. Og det kan dyrene og personalet allerede nu mærke. 

For knap nok er der gået en dag af festivallen, før der bliver smidt skrald og tisset ind til dyrene i internatet, der er blandt Dyrenes Beskyttelses otte internater landet over. Det fortæller Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes beskyttelse.

Vi har oplevet flere gange i dag, at folk har kaldt på hundene og tisset på dem. Og det synes vi selvølgelig er noget svineri.

Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes beskyttelse

- Vi har oplevet både i nat og i dag, at der er blevet kastet affald ind over hegnet. Det er selvfølgende stærkt bekymrende, når hundene render rundt i vores hundegård, siger han til TV 2. 

Ud over, at skraldet - hvis det for eksempel er kyllingeben eller lignende - kan være farligt at indtage for dyrene i internatet har flere festivalgæster ifølge Henrik Bucholdtz 'svinsk'.

- Vi har oplevet flere gange i dag, at folk har kaldt på hundene og tisset på dem. Og det synes vi selvølgelig er noget svineri, siger han. 

Urolige hunde

De mange festivalgæster er med til at gøre hundende i internatet urolige. 

- Der er mange mennesker herude og det påvirker selvfølgelig vores dyr og vores personale. Der bliver gøet og pebet mere end der plejer at gøre, så der er mere pres på end der plejer at være herude, forklarer Henrik Bucholdtz.

Internatet har løbende været i kontakt med Roskilde festival op til dette års festival. Men alligevel vil Dyrenes Beskyttelse tage en ekstra snak med arrangørerne efter dette års festival. 

- Vi har en løbende dialog med Roskilde festival. Men vi vil efter denne omgang tage en dialog om, at vi næste år skal have ekstra hegn for at undgå skrald, der bliver kastet ind til hundene. 

Roskilde Internat har både pensionshunde og internathunde. De vil nu overveje om de næste år skal have hunde på pension under Roskilde festival. 

En af hundene var specielt glad for TV 2s udsendte, der måtte redde udstyret fra en nysgerrig hund. Se videoen nedenfor.