Studentervogn overdænget med æg og olie: - Alle var kede af det

En afgangsklasse blev fredag overdænget med æg og olivenolie på deres studenterkørsel på Amager i København.

Det burde have været en festdag, men studenterkørslen for en flok studenter udviklede sig dramatisk, da de på Brydes Allé på Amager blev angrebet med æg og olivenolie.

Det bekræfter Københavns Politi og en af de studerende over for TV 2.

Overdænget med æg og olie

Julie Sommer fortæller til Ekstra Bladet, at de studerende var nødt til at gemme sig under bannere for ikke at blive fuldstændig sat til i æg. Flere af de studerende havde efterfølgende fået blå mærker de steder, hvor gerningspersonerne havde ramt dem.

- Det var ikke alle, der nåede at komme ned, og der var flere, der fik store blå mærker, fordi de blev ramt. Alle var kede af det, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Efter at være sluppet væk i lastbilen fik de nyudklækkede studenter rent tøj på og fortsatte deres studenterkørsel. Senere på ruten stødte de studerende dog endnu en gang ind i de unge gerningspersoner, som denne gang kastede med vandballoner og sæbevand.

Politiet: Ikke noget vi efterforsker

Vagtchefen hos Københavns Politi Henrik Stormer bekræfter episoden og siger, at man sendte en patruljevogn ud til de studerende, dog uden at pågribe nogen gerningsmænd.

- Vi sætter ikke en efterforskning igang. Vi havde en patruljevogn derude, men der var rødderne forduftet.

Københavns Politi fik flere opkald fredag angående æggekast mod studentervogne. Man formoder, at det er de samme personer, der er tale om, da samtlige episoder skete i samme område.

- Det er brandærgerligt for de studerende, men vi kan jo ikke sætte andres liv på spil ved at sende en vogn med udrykning gennem København, siger Henrik Stormer til TV 2.

DF tager sagen op med justitsministeren

Overfaldet på de studerende har fået Dansk Folkeparti til at reagere. Udlændingeordfører Martin Henriksen vil nu tage sagen op med justitsminister Søren Pind.

- Det er beklageligt og dybt kritisabelt, hvis politiet på forhånd melder hus forbi, for så er borgerne jo fuldstændig overladt til sig selv. Det kan vi ikke bruge til noget som helst, og hvis det virkelig er politiets opfattelse, at overfald ikke skal efterforskes, så tager vi også den del op med justitsministeren, siger Martin Henriksen.