Samfund

Fik blå pletter på kroppen og 40 i feber: Chauffør overlevede hundebid - nu kæmper han for erstatning

En chauffør var tæt på at dø af blodforgiftning efter et hundebid. Arbejdsskadestyrelsen afviste erstatningssag, som nu skal afgøres i Ankestyrelsen.

Hvornår er en chauffør på arbejde, og hvornår træder hviletid i kraft?

Det spørgsmål skal Ankestyrelsen tage stilling til i en sag, hvor en chauffør blev bidt af en hund på en eksporttur til Sverige og siden fik amputeret alle tæerne på begge fødder. Arbejdsskadestyrelsen har afvist sagen som arbejdsulykke, da de mener, at ulykken er sket i chaufførens fritid. Men sagen er blevet anket. 

Det skriver Fagbladet 3F. 

3F'er og eksportchauffør Gert Kjærskov holdt på en tankstation for at spise og holde pause, så han overholdt sin kørehviletid.

På vejen ind til tankstationen mødte han en dame med en hund. De faldt i snak, og da Gert Kjærskov ville bøje sig ned for at ae hunden springer den frem og bider ham i hånden. Han fik en voldsom blodforgiftning og nyresvigt, som nær havde kostet ham livet. 

- Jeg kommer ikke til at løbe længere. Det er også begrænset, hvor meget jeg kan gå. Min krop har ikke vænnet sig til, hvor skadet den egentlig er. Jeg mangler nok selv at acceptere det, fortæller Gert Kjærskov, der er i jobprøvning.

3F: Burde ikke være endt i Ankestyrelsen

Efter maden kørte han til Gøteborg, hvor han skulle med færgen næste dag. Men han sov usædvanligt meget døgnet efter episoden med hunden. 

Gert Kjærskov husker ikke meget, fra han kom hjem. Han fik blå pletter på overkroppen og 40 i feber. Efter en sej kamp for at få vagtlægen ud til hjemmet, bliver han fragtet i ambulance til sygehuset. Her gik han i koma i ti dage. 

Lægerne forberedte familien på, at der var 50/50 chance for, at Gert overlevede. Men heldigvis klarede han skærene. Ifølge sagsbehandler fra 3F Viborg Jacob Hestbæk Jensen burde sagen slet ikke være endt i Ankestyrelsen.

Han mener, at Arbejdsskadestyrelsen har glemt at kigge på overenskomsten. 

- Ifølge overenskomsten er Gert Kjærskov på arbejde, fra han starter sin lastbil, og til han afslutter turen hjemme ved vognmanden igen. Der er kørehviletider, som skal overholdes, og det foregår også under arbejdet. 

Jacob Hestbæk Jensen forventer, at Gert Kjærskov får medhold i ankesagen.