Lovede som 12-årig på TV at slå storebrors supereksamen: Så vildt kan hans snit blive

For syv år siden forudsagde Jawad Shafique, at han ligesom sin storebror ville blive superstudent. I dag er det muligt.

Wonderboy, kaldte lærerne ham.

I 2009 sprængte gymnasieeleven Awais Shafique karakterskalaen og blev student fra Ishøj Tekniske Gymnasium med et snit på 12,3. I dag bliver hans lillebror, Jawad Shafique, student - måske med et snit, der er endnu højere.

To superstudenter i én familie

- Min bror fik bedre karakterer end min søster, og så skal jeg bare have bedre end ham.

Ordene kom fra 12-årige Jawad Shafique, da TV 2 besøgte ham og familien i 2009. Anledningen var, at hans storebror netop var blevet superstudent med et tårnhøjt snit på 12,3. Det skræmte dog ikke lillebror Jawad Shafique.

- Jeg vil bare tage mig sammen og gøre det godt, fortæller han.

Storebror Awais Shafique blev Årets Student på Ishøj Tekniske gymnasium det år med ti 12-taller på eksamensbeviset. En familierekord lillebror Jawad Shafique har sat sig for at slå, når han i dag afslutter sin uddannelse med en mundtlig eksamen i virksomhedsøkonomi.

- Hvis han får et 12-tal, vil hans samlede snit ende på 12,6 eller 12,7, fortæller hans mor, Nusrat Shafique.

Drømmen om at blive direktør

Lige siden folkeskolen har Jawad gået benhårdt efter de gode karakterer. Derfor kunne han i 2013 starte i en eliteklasse på Niels Brock Handelsgymnasium i København. Og i dag ser han ud til at få årgangens højeste snit.

- Det skal fejres sammen med familien. Der kommer endda en tante fra Pakistan, siger Nusrat Shafique.

Familien stammer fra oprindeligt fra Pakistan. Moderen kom til Danmark som 7-årig og faderen senere. Hun arbejder som rådgiver i Danske Bank og faderen, Mohammad Shafique, er konsulent hos Danfoss.

- Han skal gøre noget særligt med sit liv, lød opfordringen dengang i 2009 fra Mohammad Shafique til sin ældste søn.

Og Awais Shafique er godt på vej.

Efter at have færdiggjort International Business på CBS er Awais Shafique blevet headhuntet til en konsulentstilling hos Boston Consulting Group, BCG. Ambitionen på sigt er en direktørpost et sted. Lillebror Jawad Shafique har samme drøm. Først skal han dog lige færdiggøre sin eksamen i dag og så måske videre på CBS, ligesom storebror.

Uddannelse er det vigtigste

I dagens anledning har storebror Awais Shafique fået fri fra sit konsulentjob for at være med, når familiens yngste skal have huen på. Hverken mor eller storebror må dog være på skolen, før eksamenen er overstået klokken 15.

- Han skal koncentrere sig, griner Nusrat Shafique.

Og spørger man moderen, hvordan det føles at få to superstudenter i familien, så falder svaret prompte:

- Det er jeg stolt af. Jeg er bare så glad for, at de har klaret sig godt. Det bedste man kan give sine børn, er en god uddannelse, siger hun.