Samfund

Begejstret John Kerry på Vesterbro: - Må jeg se dine moves

En af John Kerrys mærkesager er udsatte børn og unge, så det var en begejstret udenrigsminister, som besøgte GAME Street Mekka på Vesterbro.

john kerry GAME street mekka

GAME er en nonprofit gadeidrætsorganisation, der siden 2002 har arbejdet på at skabe sociale forandringer - især for børn og unge, som kommer fra udsatte boligområder.

Organisationen uddanner unge mentorer i streetsport, herunder fodbold, basket og dans.

Formålet er at sikre, at de udsatte unge bruger tiden på motion - ikke kriminalitet.

Kilde: GAME Denmark

Det skal ikke kun handle om storpolitik og politiske høflighedsfraser, mens den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, besøger Danmark.

Nej, besøget får lov til at være lidt mere street end det.

I hvert fald fredag formiddag, hvor John Kerry lagde vejen forbi GAME Street Mekka på Vesterbro i København.

I den store lagerbygning blev udenrigministeren - flankeret af Danmarks Kristian Jensen (V) - vist rundt blandt unge fodboldspillere, basketspillere og hiphopdansere.

Begejstret Kerry: Må jeg se dine moves?

De unges energi var tydeligt inspirerende for John Kerry, som selv går meget op i udsatte unges velbefindende og fremtidsperspektiver, så da ministeren fik mulighed for at tale med flere af danserne, var han ikke bleg for at bede om en lille forsmag på, hvilke dansetrin de har lært.

- Må jeg se nogle af dine moves, spurgte John Kerry begejstret en af GAME Street Mekkas mentorer.

Det måtte han, og kort efter fik ministeren både dougie-trin og et backflip at se.

Opførelsen affødte både klapsalver og begejstrede highfives fra den amerikanske udenrigsminister, og klapsalverne blev returneret fra de unge, da John Kerry selv greb mikrofonen og satte nogle ord på, hvorfor han synes tiltag som GAME Street Mekka er så vigtige.

Rufus Gifford har sørget for besøg

Gadeidrætshuset bliver både støttet af Københavns Kommune og den amerikanske ambassade, og det er da også ambassadøren Rufus Giffords fortjeneste, at John Kerry lagde vejen forbi.

Ambassadøren sætter selv stor pris på frivilligt arbejde, og han er derfor noget af et fast indslag i huset, da han har været forbi adskillelige gange - og det er angiveligt en samtale mellem ambassaden og John Kerrys personlige følge, der har sikret besøget på Vesterbro.

GAME Street Mekka åbner også projekter i Aalborg og Viborg i 2018, ligesom udenrigsministeret støtter en datterorganisation i Libanon, hvor der arbejdes på at skabe et 'GAME-hus' - ligeledes frem mod 2018.

Senere fredag fortsætter John Kerry sin rejse til Grønland, hvor han skal mødes med den grønlandske udenrigsminister for at se på klimaforandringerne ved Arktis.