Her er børnenes fortællinger: Vi delte alt med hinanden – nu truer hun mig med mine nøgenbilleder

TV2 ’s undersøgelse blandt folkeskoleelever bragte også nogle personlige beretninger med sig.

En rundspørge, som TV 2 Nyhederne har lavet, viser, at næsten ti procent af eleverne fra 6.-10. klasse har delt et billede af en person, som var enten nøgen eller iført undertøj. Mens godt 14 procent fortæller, at de har taget et billede eller video af sig selv nøgen eller i undertøj.

Nettet og mobiltelefonen spiller en stor rolle i børne- og ungdomslivet, og profiler, blogs og deling af billeder afspejler hverdagen som en naturlig del af det sociale liv. Men nogle gange ender billederne et andet sted, end de var tiltænkt, og så kan det blive en ubehagelig oplevelse.

Jeg synes, det er synd for hende – det eneste hun gjorde var at sende et billede til én, som hun godt kunne lide.

Anonym elev.

Her er tre små fortællinger fra hverdagen, hvor én deling førte til flere og til dårlige oplevelser.

Vi gjorde alt sammen, men så ..

"Jeg havde engang en bedste veninde. Vi gjorde alt sammen og var ærlige overfor hinanden. Så vi sendte billeder til hinanden, hvor vi ikke havde så meget tøj på. Eller jeg gjorde. Efterfølgende blev vi lidt uvenner, og hun begyndte at true mig med at lægge mine letpåklædte billeder ud på de sociale medier.

Jeg blev så bange, at jeg fortalte det til mine forældre, og mine forældre hjalp mig så meget igennem det, som de kunne".

Politiet blev pludselig indblandet

"En af mine kammarater modtog et nøgenbillede fra en, som han skrev med, og han godt kunne lide. Det blev han meget begejstret for, så han viste det til nogle af hans venner, der også syntes, det var sejt, så de ville også gerne have det.

Han sendte billedet til flere og flere, og til sidst fandt pigen ud af, at mange nu havde et nøgenbillede af hende. Hun endte med at melde det til politiet, og han endte med at skulle til en snak på politistationen".

Alt hun gjorde var at sende et billede ..

"Jeg går i 7. klasse, og vi har en pige på skolen, som har sendt flere billeder af hendes underliv til drenge på vores årgang, som hun godt kunne lide. Men han delte det videre og videre med sine venner, og nu har alle det fra 7.-9. klasse. Og nu er der også nogle, der har tegnet næse og mund over hendes skede, så det ligner et ansigt.

Jeg synes, det er synd for hende – det eneste hun gjorde var at sende et billede til én, som hun godt kunne lide".

Afstemning

Kender du nogle, der har fået delt et letpåklædt billede af dem selv mod deres vilje?