Usunde kropsbilleder forbydes i Londons offentlige transport

Reklamer med usundt tynde mennesker bliver forbudt i London. København følger ikke efter.

Det skal være slut med at se reklamer for "usunde og urealistiske kropsbilleder", når man rejser rundt med offentlig transport i London.

Det har byens nye borgmester, Sadiq Khan, besluttet, og forbuddet træder i kraft allerede i næste måned. Det skriver Business Insider.

- Vi vil ikke tillade reklamer, hvor man med rimelighed kan sige, at det er sandsynligt, at de vil kunne presse nogen til at følge et usundt og urealistisk kropsbillede - eller som kan skabe selvtillidsproblemer hos især unge mennesker, skriver Sadiq Khan.

Døtrene hjalp

Sadiq Khan fortæller, at han fik hjælp at sine døtre, da han skulle tage beslutningen.

- Som far til to teenagepiger er jeg ekstremt bekymret over denne form for reklame, som kan nedgøre mennesker, især kvinder, og få dem til at skamme sig over deres kroppe, skriver han.

- Ingen skal føle sig pressede, når de rejser med bussen eller undergrunden, og jeg ønsker at sende en klar besked til reklameindustrien.

Umuligt i Danmark

Flere private busselskaber i Danmark har enten afvist reklamer eller taget dem ned efter klager. Men vi skal ikke forvente, at politikerne i hovedstaden forbyder reklamer med eksempelvis meget tynde modeller.

Reklamepladsen på de fleste standere har Københavns Kommune nemlig udliciteret til private virksomheder. Teknik- og Miljøforvaltningen oplyser, at kommunen har sikret sig, at det private selskab skal følge markedsføringslovens regler, internationale reklamekodeks og forbrugerombudsmandens reklameetiske regler.

"Der er derfor ikke mulighed for at supplere med øvrige krav til reklamerne," står der i et skriftligt svar til TV 2. Det oplyses desuden, at den nuværende kontrakt løber 15 år endnu, så der kommer ikke nye regler på området inden for den nærmeste fremtid.