Samfund

Rune Lykkeberg bliver ny chefredaktør på Information

Ny chefredaktør på Information er et kendt ansigt på avisen. Lykkeberg vender hjem efter tre år på Politiken.

Tre år som Politikens kulturredaktør blev det til for Rune Lykkeberg, der nu vender tilbage til avisen Information som ny ansvarshavende chefredaktør.

Information har stået uden chefredaktør, siden den Christian Jensen fuldførte sit skifte og mandag tiltrådte som chefredaktør på Politiken.

Og nu går byttehandlen altså den anden vej.

- Vi glæder os til at få en markant meningsdanner og original analytiker i chefredaktørstolen.

- Runes særlige evne til at fortolke forandringer i Danmark og verden passer perfekt til Informations ambition om at udfordre og engagere læserne og samfundet, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander i en pressemeddelelse fra Informations bestyrelse.

52-årige Rune Lykkeberg har tidligere været tilknyttet månedsbladet Press, inden han blev kulturjournalist og siden redaktionschef for kultur og weekend ved Dagbladet Information frem til 2013.

Selv mener han, at netop de tre år væk fra Information på Politiken har modnet ham til opgaven som chefredaktør.

- Jeg er vokset op med Information og er dannet af Information. Og jeg har ofte overvejet, om jeg en dag ville blive klar til at blive chefredaktør på avisen. Nu har jeg været væk i tre år, avisen står utroligt stærkt, og jeg er blevet klar til at være med til at føre den videre.

- For Information er ikke bare en avis, det er også en bevægelse. En modstandsbevægelse. Vi skal gå forrest, vi skal gå vores egen vej, og det bliver der brug for. Information er og bliver en progressiv bevægelse, siger Rune Lykkeberg i pressemeddelelsen.