- Jeg ved ikke, hvor min søn er. Kan ingen fortælle mig det?

En mor fortæller grædende, at hun endnu ikke har hørt fra sin søn, der befandt sig på natklubben i Orlando, da skyderiet brød løs.

- Jeg ved ikke, hvor min søn er. Der er ingen, som kan fortælle mig, hvor min søn er.

Sådan lyder de bekymrede ord fra Christine Leinonen, hvis søn Christopher natten til søndag lokal tid var til fest på homobaren 'Pulse' i Orlando. Moren har ikke hørt fra sin søn, siden skyderiet brød løs, skriver nyhedsbureauet AP.

Mor i uvished

- Om han er blevet skudt, om han er død. Ingen ved noget, fortæller hun ifølge AP grædende til journalister uden for det lokale hospital mandag dansk tid.

Christine Leinonen fortæller også, at hendes søns kæreste er blevet kørt såret til hospitalet:

- Han sad sammen med sin kæreste, og kæresten er helt sikkert blevet skudt, siger hun.

Mange pårørende i uvished

Foreløbigt er ti af ofrene blevet identificeret, og Christine Leinonens søn er foreløbigt ikke en af de dræbte. Det kan dog hurtigt ændre sig, eftersom de dræbte løbende bliver identificeret.

Mandag formiddag dansk tid står den bekymrede mor uden for Orlando Regional Medical Center, hvor de dræbte og sårede befinder sig. Her venter hun stadig på nyt om sin søns skæbne.

Dødstallet fra massakren i Orlando er indtil videre oppe på 50. Yderligere 53 mennesker er bragt til hospitalet efter masseskyderiet på natklubben.

De værste masseskyderier i USA de sidste 30 år

 1. 2016

  1. Masseskyderi ved natklub i Orlando

   Flere detaljer mangler stadig at falde på plads, efter USA er blevet ramt af det værste masseskyderi i landets historie.

   Søndag nat lokal tid gik den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen ifølge myndighedernes oplysninger til angreb mod natklubben Pulse for homoseksuelle i Orlando i delstaten Florida. Mindst 50 er bekræftet omkommet. Yderligere 53 er såret, flere i kritisk tilstand.

 2. 2015

  1. Terror i San Bernardino

   Den amerikanske Syed Farook og hans pakistanske hustru, Tashfeen Malik, skød og dræbte 14 personer på et handicapcenter i San Bernardino i delstaten Californien. De sårede yderligere 21 personer, og angrebet blev efterfølgende kaldt et terrorangreb af de amerikanske myndigheder. Ægteparret blev skudt under flugten - de var angiveligt hvervet af terrororganisationen Islamisk Stat.

  2. Studerende skyder ni mennesker

   1. oktober 2015 vælger en studerende ved Umpqua Community College i byen Roseburg i delstaten Oregon at skyde otte medstuderende og en lærer. Gerningsmanden omkommer i kampen mod det lokale politi.

  3. Charleston-skyderierne

   Blot få måneder inden skyderiet i Roseburg vælger en hvid mand at trække våben og skyde ni kirkegængere i en historisk set afroamerikansk menighed i Charleston. Dylann Roof bliver fanget og retsforfulgt.

 3. 2013

  1. Flådeofficer skyder kolleger

   Den tidligere reserveofficer i den amerikanske flåde, Aaron Alexis skyder og dræber 12 personer ved flådestationen, Navy Yard, i Washington DC. Yderligere tre bliver såret. Aaron Alexis bliver skudt af politiet.

 4. 2012

  1. Massakren på Sandy Hook

   I et af historiens værste skoleskyderier dræbte den unge Adam Lanza 20 elever og seks voksne på Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut. Lanza dræbte også sin mor, inden han tog livet af sig selv.

  2. Skyderi i biograf tog livet af 12

   Et par måneder forinden går den dengang 24-årige James Holmes ind i en biograf i Aurora i delstaten Colorado og begynder at skyde løs på publikum, som er i færd med at se en Batmanfilm. Han dræber 12 personer og sårer yderligere 58. Politiet anholder Holmes uden for biografen og han bliver senere idømt livstid i fængsel.

 5. 2009

  1. En psykiater fra den amerikanske hær tager i 2009 livet af 13 personer og sårer yderligere 32 ved militærbasen Fort Hood i delstaten Texas. Psykiateren blev efterfølgende dømt til døden for det, der er blevet kaldt det værste skyderi på en amerikansk militærbase nogensinde.

  2. Masseskyderi ved immigrationscenter

   I foråret 2009 tager en person livet af 13 personer foran et immigrationscenter i Binghamton-forstaden i New York. Han sårede fire andre, inden han skød sig selv.

 6. 2007

  1. Massakren på Virginia Tech

   En elev på Virginia Tech University i Blacksburg, Virginia, går amok med et skydevåben og dræber 32 personer, inden han skyder sig selv. Det var indtil 2016 det mest dødbringende masseskyderi i USA's historie.

 7. 1999

  1. Det mest omtalte masseskyderi

   To teenagedrenge dræber 12 klassekammerater og en lærer med skydevåben på Columbine High School i Littleton, Colorado, inden de tager livet af sig selv.

 8. 1991

  1. Masseskyderi i texansk resteaurant

   En mand i byen Kileen, Texas, skyder og dræber 23 personer i en restaurant, inden han dræber sig selv. Han sårede også 23 andre personer.

 9. 1986

  1. Postbud skyder 14 personer

   Et mandligt postbud skyder og dræber 14 personer og sårer seks andre på hans postkontor i Edmond i Oklahoma. Han begår efterfølgende selvmord.