Danskerne mindedes ofrene i Orlando foran amerikansk ambassade

Mandag aften har danskerne mindet de 49 ofre for masseskyderiet i Orlando.

- Only love can drive out hate!

Sådan lyder overskriften på den mindehøjtidelighed, der mandag aften finder sted foran den amerikanske ambassade på Dag Hammerskjölds Allé i København.

På Facebook har arrangørerne Copenhagen Pride og Out & About blandt andet skrevet om begivenheden, at:

- Martin Luther King sagde, at mørke kan ikke fordrives med mørke. Det kan kun fordrives med lys! Had kan ikke fordrives med had - det kan kun fordrives med kærlighed!

Ud over at holde et minuts stilhed for ofrene, vil den amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, sige et par ord. Blandt flere andre vil også Pia Olsen Dyhr fra SF, Rasmus Nordqvist fra Alternativet og Trine Christensen fra Amnesty International holde tale.

Derudover vil musikeren Bryan Rice spille et par sange, ligesom gospelkoret KEFAS vil synge et nummer.

Indtil videre har 1.600 vist interesse for begivenheden og næsten 800 planlægger at deltage.

Skæbner fra et masseskyderi: De døde og overlevende fra Orlando

Hvor er min søn?

Hvor er min søn?

- Jeg ved ikke, hvor min søn er. Der er ingen, som kan fortælle mig, hvor min søn er. 

Sådan lyder det grædende fra Christine Leinonen, hvis søn Christopher natten til søndag lokal tid var til fest på natuklubben Pulse i Orlando.

Moren har ikke hørt fra sin søn, siden skyderiet brød løs, men hun ved, at hans kæreste er blevet skudt.

Som så mange andre pårørende, venter hun uden for hospitalet, hvor de dræbte og sårede blev bragt hen.

Christopher Leinonen er i skrivende stund ikke blandt de 26 navne på omkomne, der er frigivet af myndighederne i Orlando.

Foto: Scanpix Denmark

Sang og blev skudt

Sang og blev skudt

Et fantastisk menneske med en smuk sjæl.

Sådan beskriver den 23-årige Stanley Almodovar III, der lo og sang og sendte snapchats til venner og familie fra bilen på vej mod natklubben Pulse.

Kort efter blev han skudt og dræbt.

Derhjemme havde hans mor lavet en dip, der stor klar til ham i køleskabet, for hun forventede at se en ung mand, der var sulten efter en aften med drinks og venner. I stedet stod det søndag klart, at Stanley aldrig kommer hjem igen.

Stanley Almodovar var en af de første af de 49, som Omar Mateen dræbte, der blev navngivet.

Foto: Privatfoto

Sms'ede med mor

Sms'ede med mor

Da gerningsmanden begyndte at skyde omkring sig, skyndte den 30-årige Eddie Justice sig ind på toilettet for at gemme sig.

Samtidig sendte han sms'er til sin mor, hvor han skrev, at han elskede henne, og at der var nogen, som skød på natklubben.

- Han kommer. Jeg dør, skrev han blandt andet.

Sådan skrev han sammen med sin mor, Mina Justice, i op mod en time. Imens sørgede hun for at ringe efter hjælp, siger flere amerikanske medier.

De sidste sms'er og dermed de sidste ord fra Eddie Justice til sin mor var: 

- Skynd dig. 

- Han er med os på badeværelset.

- Han er terror.

Eddie Justice blev i løbet af mandagen navngivet som en af de 49 døde efter angrebet mod natklubben Pulse i Orlando.

 

Foto: AP

- Han slog mig

- Han slog mig

Omar Mateens ekskone har fortalt, hvordan den 29-årige gerningsmand et par måneder efter brylluppet begyndte at slå hende og var mentalt ustabil.

- Han slog mig. Han kunne finde på at komme hjem og så begynde at slå løs på mig, fordi vasketøjet ikke var rent eller lignende, siger Sitora Yusufiy. '

De to fandt hinanden på en datingside på nettet, og i starten var han hverken voldelig, aggresiv eller specielt religiøs.

De to blev gift i 2010 og skilt allerede et år efter.

Foto: TV 2

Kastede sig over kæreste

Kastede sig over kæreste

Den 34 år gamle Edward Sotomayor Jr. arbejdede på et rejsebureau, som specialiserede dig i at arrangere rejser for homoseksuelle.

Hans chef siger til den lokale avis Orlando Sentinel, at Edward Sotomayor Jr. prøvede at lokke ham med ud at danse den aften.

– Han var på Pulse sammen med kæresten og sendte en video fra dansegulvet, siger Al Ferguson til avisen.

De skyderiet begyndte, forsøgte Edward Sotomayor Jr. straks at beskytte sin kæreste. Det er uklart, om kæresten overlevede.

Men Edward Sotomayor Jr. er blandt de omkomne.

Foto: Privatfoto

Faderen i chok

Faderen i chok

Da Omar Mateen besøgte sin mor og far om lørdagen, var der intet ved ham, der gav hans far bange anelser om, at hans søn planlagde noget stort.

Derfor er Omar Mateens far i dagene efter angrebet dybt chokeret over, at hans søn med ét blev en af USA's værste massemorderede.

- Jeg ville ønske, at jeg vidste, hvad han havde gang i, så jeg kunne havet stoppet ham. Men i stedet er det blevet en national tragedie, siger Seddique Mateen.

Mateens far siger, at han er chokeret over, at hans søn er blevet en af USA's værste massemordere og manden bag en amerikansk tragedie.

- Jeg vil besøge ofrene og sørge sammen med dem. Både de sårede på sygehuset og de efterladte. Jeg håber alt det bedste for dem og ser dem som min familie, siger han.

Foto: TV 2

Kendte Potter-forfatter

Kendte Potter-forfatter

Luis S Vielma arbejdede i forlystelsesparken Universal Orlando. Han var i Harry Potter-forlystelsen "Harry Potter and the Forbitten Journey", hvorfra han og Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling kendte hinanden.

J.K. Rowling mindes ham på twitter med ordne "Jeg kan ikke holde op med at græde".

Foto: Privatfoto

Optrådte inden drab

Optrådte inden drab

 

Shane Evan Tomlinson, 33 år, var forsanger i et natklubband der hed Frequency.

Han og bandet havde tidligere lørdag aften optrådt på Blue Martini Nightclub i Orlando, hvorefter han var gået på Pulse.

Foto: Privatfoto

Havde lige købt hus

Havde lige købt hus

Simon Adrian Carillo Fernandez (th) var 31 år fra Venezuela og var i klubben sammen med sin kæreste, 26-årige Oscar Aracena-Montero (tv).

De to havde netop købt hus sammen og på sociale medier kan man se dem stolte vise skødet på deres hus frem.

De blev begge dræbt.

Foto: Privatfoto

Udsmider i Pulse

Udsmider i Pulse

Den 37-årige Kimberly Morris arbejdede i natklubben Pulse som udsmider. Hun dyrkede kampsport, men de evner kunne ikke redde hende lørdag nat. Hun var for nylig flyttet fra Hawaii til Orlando for at være til hjælp for sin mor og bedstemor, der bor i byen.

Foto: Privatfoto

Skudt i ryggen

Skudt i ryggen

29-årige Omar Mateen nød ifølge et overlevende offer nedskydningen af de 49 mennesker på Pulse. Det fortæller Noramn, som blev skudt i ryggen men overlevede. Han grinede som en gal, som om han havde hævnlyst, fortæller Ventura efter at have besøgt Norman på sygehuset.

Foto: Scanpix Denmark