Samfund

Sådan holder du edderkopperne ude

Edderkopperne er lige nu i fuld gang med at parre sig. Og snart kommer de indenfor. Vi giver dig 10 gode råd til at holde spindlerne ude.

Nyd varmen mens den er her, for når kulden kommer, kommer edderkopperne også.

Foråret og sommeren bruger de ottebenede væsener til at parre og formere sig. Og når det er overstået, så kommer de ind for at gå i dvale.

Kønsorgan på forbenene

Netop nu er edderkoppehannerne ved at skifte ham. Når det er overstået, går han på jagt efter en hun. Det fortæller dyrepasser ved Vissenbjerg Terrarium Brian Bentzen:

- Cyklussen er den samme for de fleste edderkoppearter. Forår og sommer spiser og parrer de sig. Når det så bliver lidt koldere i vejret, søger de indenfor at finde et lunt og tørt sted at gå i dvale. 

Når varmen kommer udvikler hannen en slags 'boksehandsker' på forbenene - en slags poser med sæd. Når 'boksehandskerne' er taget på, har hannen ikke lang tid igen. For når sædposen er tom venter der ham en grum skæbne:

- Så snart hannen har parret sig med hunnen, æder hun ham. Det er altså en dyr omgang for en tur i spindelvævet, fortæller dyrepasser Brian Bentzen.

Sådan bliver din bolig edderkoppefri

Hvis du vil undgå et efterår og vinter med edderkopper i stuen, så giver vi dig her 10 gode råd til at undgå de ottebenede spindlere:

10 råd til at holde edderkopperne ude

  1. En ekstra tur med støvsugeren

  2. Sprøjt pebermynteolie i hjørnerne

  3. Citrussaft på glatte overflader

  4. Lavendelduft kan edderkopperne ikke lide

  5. Drys bagepulver de udsatte steder

  6. Drys kanel i hjørnerne

  7. Placer cedertræ rundt om i huset

  8. Eukalyptusblade hader edderkopperne

  9. Kastanjer holder de ottebenede på afstand

  10. Få en kat

Se også greenmatch.dk.