Samfund

- Jeg var absurd lille, så lægerne ville give mig væksthormoner - mor sagde 'nej'

Da Anders Lund Madsen var en lillebitte dreng, ville lægerne give ham væksthormon, men hans mor sagde nej. "Nu er det omvendt. Tsk-tsk", tweeter han.

I dag ønsker forældre lægerne skal udskrive væksthormon til deres drenge, så de kan blive højere. Danske læger fortæller i dag, at de nogle gange møder forældre der presser på for at få en hormonbehandling til deres søn, selv om der ikke er nogen medicinsk begrundelse for det.

For journalisten og TV-værten Anders Lund Madsen er det den omvendte verden, skriver han i dag på Twitter.

Da han var barn, måtte hans mor nemlig stritte imod lægernes ønske, da de ville give ham væksthormon.

- Jeg var absurd lille som barn. Så vi var ude på Herlev Sygehus, og lægerne derude pressede på, for at jeg skulle have væksthormon. Min mor, der var sygeplejerske, var imod det, fortæller Anders Lund Madsen til TV 2.

- Dengang var lægerne nok lidt mere lemfældige med at sætte den slags behandlinger i gang, så de pressede på – i den bedste mening. Men min mor var bekymret over de mulige bivirkninger. Dengang var det nok sværere at stå op imod autoriterne, men det gjorde min mor, siger Anders Lund Madsen.

Bekymringerne skyldtes dengang, at der var historier om alvorlige bivirkninger fra hormonbehandlingerne.

For Anders Lund Madsen endte historien godt, da han – helt uden hormonbehandlinger - begyndte at vokse igen.

- Jeg var stoppet med at vokse som barn, men da jeg kom i puberteten som 13-14-årig begyndte jeg at vokse igen, helt af mig selv, fortæller Anders Lund Madsen, der som voksen endte med at blive 169 cm høj.