Samfund

20.000 samlet til Danmarks største firmafest: 500 busser sat ind

Dansk Supermarkeds medarbejdere fra hele landet mødes i dag til en rekordstor firmafest i Årslev.

I dag sørger 500 busser og fire færger for, at 20.000 gæster fra hele landet kommer med til det, der skal blive Danmarks største firmafest. 

Det er Dansk Supermarked Group, som afholder festen ved hovedkontoret i Årslev ved Aarhus og gæsterne tæller alle fra slagtereleven i Bilka i Esbjerg til salgsassistenten i Netto i Nexø, lagerarbejderen i Ishøj og frugt-og grøntmedarbejderen i Føtex i Frederikshavn, oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse. Samtlige af virksomhedens 39.000 ansatte var inviteret.

DSLIVE er navnet på festen, hvor danske artister på to kæmpestore scener vil sørge for hele 11 timers liveunderholdning til de 20.000 gæster - til sammenligning er der cirka 33.000 daglige gæster på Skanderborg Festival.

Men som pressechef i Dansk Supermarked, Mads Grand, der netop selv er ankommet til festen, siger til TV 2, så skal der jo også være et par lagermedarbejdere og butiksansatte tilbage.

De fleste butikker holder lukket

Det er ikke tilfældigt, at Grundlovsdag er valgt til den kæmpe udendørsfest.

I dag holder de fleste butikker nemlig lukket, og dermed kan så mange medarbejdere som muligt kridte danseskoene.

Samtidig forsikrer Dansk Supermarked dog om, at det kun er de butikker, der normalt holder lukket på Grundlovsdag, der også vil være lukket i dag. Så festen kommer ikke til at gå ud over de handlende i højere grad, end det sædvanligvis ville være tilfældet på Grundlovsdag. 

Og de medarbejdere, de handlende i dag møder i de få butikker, som fortsat er åbne, er ikke bitre over ikke at være med til Danmarks største firmafest, forsikrer Mads Grand. 

- Butikkerne har selv valgt, hvem der skulle være tilbage. Og ligesom der jo altid er nogle, som gerne vil feste, er der også nogle, som gerne vil blive tilbage og tage tjansen. Så det har ikke været noget problem, siger han. 

De tilbageværende medarbejdere har således ikke modtaget nogen kompensation, idet det i langt overvejende grad er efter eget ønske, at de går på arbejde i stedet for at feste.

Klatøjet mandag morgen

Alle Dansk Supermarkeds butikker er klar til at åbne til normal tid mandag morgen, understreger Mads Grand. 

- Det kan godt være en enkelt eller to møder lidt klatøjet, men ligesom vi fragter alle medarbejdere herover, sørger vi også for at få alle hjem igen i god ro og orden, så de kan komme på arbejde mandag morgen, siger han. 

Sikkerheden er der også sørget for, og Dansk Supermarked har allieret sig med erfarne festival-sikkerhedsfolk for at sikre sig, at alt forløber planmæssigt. Lokale idrætsorganisationer sørger for mad, drikke og service på stedet, fortæller Mads Grand. 

Og festen starter tidligt. Såldes ankommer de første gæster kl. 8, mens de sidste gæster ankommer klokken 10.30. Klokken 11 begynder festen, mens de første begynder at forlade den igen omkring kl. 18. Således er der sørget for både morgenmad, frokost og aftensmad til alle. 120.000 måltider i alt. 

Christopher og Lukas Graham

Ud over de to scener, er der også telte med boder og forskellige lounges, for de gæster, der vil hvile benene undervejs, når Christopher, Lukas Graham, Gnags, Shaka Loveless og Dizzy Mizz Lizzy spiller op til fest. Dertil kommer beachvolly, fodbold, tennis og basketball til de sportsinteresserede.

Der er sørget for sandwich, salat, pølser, kaffe, is, chips og frugt - og selvfølgelig også de våde varer i form af 10 udskænkninger til hver gæst. Der bliver ikke serveret spiritus, men fadøl er der tænkt på - dog ikke de personer, som er under 18 år, forsikrer Mads Grand, der også personligt glæder sig til festen, som har taget et år at planlægge, hvor særligt sikkerhed og logistik skulle gå op i en højere enhed. 

Og eftersom vejrudsigten er mere end lovende, sørgede Dansk Supermarked i fredags for at bestille 20.000 ekstra liter vand, så ingen kommer til at dehydrere under festlighederne, der spreder sig over et areal, der svarer til fire fodboldbaner. 

Fællesskab og fælles oplevelser

Med festen håber Dansk Supermarkes topchef Per Bank, at medarbejderne fra hele landet bliver bundet tættere sammen. 

- Hver dag arbejder medarbejderne hver især hårdt for vores fælles mission om at være kundernes førstevalg. I den travle dagligdag er det af gode grunde kun et fåtal af vores 39.000 kolleger i Danmark, vi er sammen med. Det laver vi om på for en enkelt dag med DSLIVE, hvor vi virkelig får mulighed for at opleve, hvor stort et fællesskab vi alle er en del af. Samtidig får vi masser af fælles oplevelser med i bagagen, som vil binde vores virksomhed endnu tættere sammen på kryds og tværs og styrke samarbejdet fremover, siger han. 

Festen er sponsoreret af Købmand Herman Sallings Fond.