Kalder Radio24syv i retten: Nægter at levere materiale tilbage

Trafik- og Byggestyrelsen ønsker at få udleveret materiale, som man har afleveret til Radio24syv. Radiostationen afviser.

Med to timers varsel blev radiostationen Radio24syv lørdag indkaldt til Københavns byret, fordi Trafik- og Byggestyrelsen, som ligger under transportministeriet, vil tilbagekalde en række aktindsigtsdokumenter, som styrelsen har udleveret til radiostationen.

Dokumenterne drejer sig om CIA og FBI’s overflyvninger af det danske luftrum i forbindelse med amerikanske fangetransporter under USA's krige i Irak og Afghanistan for ti år siden.

Radio24syv vil beholde materialet

Ifølge Radio24syv vil styrelsen nu have dele af materialet tilbage. Angiveligt fordi der er blevet vedlagt for mange dokumenter.

- Vores principielle holdning er selvfølgelig, at et materiale, der er udleveret efter offentlighedslovens regler, det har vi lov til at beholde. Det kan man ikke komme to dage efter og trække tilbage, siger Simon Andersen, der er nyhedsredaktør hos Radio24syv.

I det materiale som Radio24syv har modtaget i forbindelse med indkaldelsen til Københavns Byret, fremgår det ifølge Simon Andersen, at det er efter ønske fra den amerikanske ambassade.

Har ikke nået at at få et overblik over materialet

Han fortæller, at Radio24syv ikke har nået at få overblik over materialet. Og at han derfor ikke er klar over, hvorfor det skal afleveres tilbage.

- Det ville nok være forkert af mig at gå nærmere ind i det nu, når vi nu skal have et slagsmål om, hvorvidt der er ting her, der kan skade rigets sikkerhed og forholdet til USA. Det er jo det, man påstår, siger han.

Byretten udskød lørdag sagen. Radio24syv afviser at aflevere dokumenterne tilbage.

Trafik- og Byggestyrelsen har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.