Samfund

Husker du Hope, der blev fundet alene og udsultet? Nu danser han af glæde

Husker du den lille dreng Hope, der var sultedøden nær, men blev reddet af den danske kvinde Anja Ringgren Lovén? Nu har han overskud til at danse.

Den lille nigerianske fyr Hope, også kendt som heksedrengen, har det godt. Det er en video, som Anja Ringgren Lovén, har lagt op på sin Facebookprofil, et tydeligt tegn på.

I midten af februar fortalte TV 2 historien om den udsultede dreng, Hope, der blev fundet på gaden i Nigeria af danske Anja Ringgren Lovén. Via de sociale medier skabte hun opmærksomhed om situationen – og det resulterede i, at over en million danske kroner blev indsamlet til Hopes behandling.

Det var nogle hårde billeder, som verden så, da Hope blev fundet af Anja Lovén.

Ifølge Anja Ringgren Lovén har Hope fået den bedste behandling, man kan få i området. Tilbage i februar fik hun ansat en sygeplejerske, der har været hos Hope hele tiden, og hun har haft en morrolle for ham. 

I dag danser Hope af glæde.

Det er et mirakel

- Det er ikke til at forstå, at det er samme dreng, jeg stod med i mine arme for blot fire måneder siden, hvor det var et spørgsmål om liv eller død. Da jeg stod med Hope i mine arme, var livet ved at ebbe ud. Hans vejrtrækninger var så svage, og hans hjerte pumpede hurtigt, og jeg var faktisk sikker på, at han ikke ville overleve, siger hun til TV 2 og fortsætter: 

- Det er virkelig et mirakel, at han imod alle odds overlevede. Det gør mig stolt, for det viser virkelig den kamp, som mit team i Nigeria og min kæreste, David, og jeg kæmper for hver eneste dag - at stoppe torturen og de barbariske drab af børn, som finder sted hver eneste dag i Nigeria, lyder det fra Anja Lovén.

Hope lægger navn til klinik

I midten af februar begyndte Anja Ringgren Lovén indsamlingen til Hopes behandling. På to dage samlede hun en millioner kroner ind, men det er ganske få af de indsamlede midler, der er blevet brugt. 

- VI har brugt penge på medicin til Hope, men det er en meget lille del. Resten af pengene har vi låst til en klinik, som vi vil bygge ved siden af vores børnehjem. Den skal hedde Hope's Clinic - donated by Denmark. Jeg glæder mig meget, til den står færdig, så vi kan hjælpe endnu flere børn, siger Anja Ringgren Lovén.

Drengen Hope blev fundet på gaden af Anja Ringgren Lovén. I dag har han fået behandling
Drengen Hope blev fundet på gaden af Anja Ringgren Lovén. I dag har han fået behandling

Anja Lovén har optrådt flere gange i tv. Her fortæller hun om sit dedikerede liv i Afrika med at hjælpe udsatte børn som Hope.

Anja Ringgren Lovén døbte drengen Hope. Små børn i især Nigeria bliver i udbredt grad anklaget for 'hekserier', når det går familien dårligt.

- De lever i et barbarisk terræn i primitive, fattige landsbysamfund, hvor indbyggerne er ekstremt overtroiske og tilbeder okkulte grupper. Når vi kommer derud er man bogstavelig talt tilbage i 1500-tallet. Børn er blevet halshugget eller hængt op i træerne, har Anja Ringgren Lovén tidligere sagt og uddybet:

- Alle børn får heksetro ind med modermælken, så det er faktisk svært at bebrejde indbyggerne for det, de gør. Det handler i sidste ende om oplysning.

Alt fra dårlig høst til en uventet død i familien kan få de overtroiske, afrikanske familier til at udstøde børnene fra hjemmet.

Hope skal i skole

For Anja Ringgren Lovén er Hope et sympol på kampen mod overtroen, men også et symbol på fremtiden. 

- Hope og alle de børn, vi redder, er fremtidens helte og ambassadører for kampen imod overtroen. Hans fremtid er i vores hænder, og vi sætter uddannelse i første række, så når Hope er gammel nok, starter han i skole. Skolegang burde være en rettighed for alle børn i verden. Hope er heldig. Det er det desværre ikke alle børn, der er. Så derfor fortsætter vi vores kamp for børns rettigheder i Afrika.