Samfund

Tre meter lang python-slange kom op af toilettet: Kunne det også ske i Danmark?

En mand blev i sidste uge bidt af en slange under et toiletbesøg i Thailand. Men er vi danskere egentlig sikre, når vi går på toilettet?

En mand i Thailand fik sig i sidste uge noget af en grim overraskelse, da en python satte sine tænder i hans penis under et toiletbesøg.

Attaporn Boonmakchuay's møde med den tre meter lange slange i hans hjem øst for Bangkok skete, da han var ved at gøre sig klar til at møde på arbejde.

- Jeg følte det som om min penis var blevet kappet af. Slangen trak meget hårdt, sagde han ifølge Bangkok Post.

Pytonslangen var gledet op gennem kloaken, og videre op gennem Boonmakchuay's toilet.

For koldt i kloakerne for slanger

I Danmark behøver man dog ikke at være bange for at blive bidt i bagdelen af en slange, når man sidder på toilettet.

- Vi har ikke nogen slanger i Danmark, der ville kunne overleve særlig længe i kloakerne. Hverken de indfødte slanger eller de eksotiske slanger, som bliver holdt i fangenskab. For det første er der for koldt, og for det andet er der alt for forurenet til at de ville kunne overleve mere end et par timer, siger Rune Roverskov Wæhrens, som er formand for Nordisk Herpetologisk Forening, som tilføjer, at episoden i Thailand kunne finde sted, fordi der er noget varmere i deres kloaker, end i de danske.

Ubehageligt besøg på toilettet

Dog skal man ikke føle sig helt sikker. Man kan nemlig godt få besøg af rotter, når man besøger det lille hus.

- Rotterne lever i kloakerne, og når der så sker en blokering, så vandet stiger op i kloaken, så kravler rotterne op i faldstammerne og undersøger, hvor de kan komme ind - og det kan de så nogle gange i vores toiletter, fortæller Claus Schultz, som er teknisk chef i skadedyrsbekæmpelsesvirksomheden Rentokil.

Rotterne er ikke en sjælden gæst i vores toiletter.

Han tilføjer, at rotterne faktisk er så kloge, at hvis de én gang har fundet ud af, hvor der er adgang, så husker de det til en anden god gang.

- Og så kan de hurtigt terrorisere en hel villavej eller etageejendom, konstaterer hen.

Rotter er ikke kræsne

Og de uvelkomne toiletbesøg fra rotterne kommer faktisk oftere, end vi tror. Ifølge Claus Schultz rykker Rentokil ud til toiletbesøg fra ubudne rotter cirka hver anden uge. Og rotterne er ikke kræsne - de aflægger besøg i både parcelhuse og etageejendomme, hvor der har været eksempler på, at de har tittet frem helt op til femte - sjette sal.

Luk låget og gør rent

Ifølge Claus Schultz er der dog nogle ting man selv kan gøre for at undgå at få ubudent rottebesøg.

- For det første ville jeg sørge for altid at holde toiletlåget lukket. Hvis de så skulle komme op gennem kloaken, så kan de i hvert fald ikke komme op af det. For det andet så er det en god idé at sørge for at holde toilettet rimelig rent, så der ikke er kalkrester og skidt, som rotterne kan klatre op ad, siger han og slutter af med at berolige:

- Hvis man skulle få besøg af en rotte, vil det være meget sjældent, at den kommer frem, mens man sidder på toilettet. I langt de fleste tilfælde vil den vente, til der er stille og roligt før den stikker hovedet op.

Ottebenede besøgende i kummen

Mens det ikke er det store problem herhjemme, så er der nogle lande, hvor giftige edderkopper kan være noget, man lige skal tjekke efter, inden man sætter sig på toilettet. For eksempel i Australien, hvor den ekstremt giftige funnel web-edderkop kan bevæge sig op gennem kloakerne og overleve i en toiletkumme i op til 30 timer, skriver BBC.