Samfund

Stine overlevede mod alle odds: Nu er hendes åbne kraniebrud delt mere end 27.000 gange på Facebook

Cykelhjelmen har samlet støv derhjemme, for at Stine Wad Frisk kunne se godt ud. Men det stopper nu, lover den 37-årige mor til to små drenge.

- Det er som regel noget, man dør af. 

Ordene sagt med snøvlende stemme er Stine Wad Frisks og kommer fra sygesengen på Rigshospitalet i København, to dage efter den 37-årige mor til to drenge overlevede et cykelstyrt, som lægerne ikke havde set hende slippe levende fra.

- Jeg er rystet og ked af det, glad og lettet. Flere gange om dagen kommer læger ned på min stue og siger, at det er helt utroligt, at jeg overlevede, siger hun.

- Jeg kan høre kraniet krakelere

Torsdag morgen var smuk over København, og Stine Wad Frisk var på vej på arbejde og cyklede ved søerne, da hendes verden uden varsel blev vendt på hovedet. Mens hun kørte frem mod et rødt lys, kørte en anden cyklist op i hendes baghjul, har øjenvidner fortalt - og Stine fløj ud over styret og tog fra med hovedet.

- Jeg kan høre kraniet krakelere og ved, at jeg har en hjerneblødning. Men jeg kan hverken svare dem, der prøver at snakke med mig eller åbne øjnene, selv om jeg er ved bevidsthed, forklarer Stine Wad Frisk, der arbejder som intensivsygeplejerske på Rigshospitalet, hvor hun blev hastet hen med ambulance ved 7.30-tiden torsdag morgen.

På operationsbordet blev hendes åbne kraniebrud sat sammen med fire plader og en masse skruer, og en blodprop med over en halv liter blod blev drænet fra hendes hoved. Fremover kan hun ende med at have problemer med koncentrationen, hukommelsen og med at finde ord.

Faceboook-bøn delt 27.000 gange

Som mange andre danskere har hun ladet cykelhjelmen samle støv hjemme i entréen for i stedet at se godt ud på cyklen - men det stopper her. Derfor valgt hun fredag at dele det hele i et åbent brev på Facebook, der er blevet delt mere end 27.000 gange og givet hende 14.000 likes. 

- Lægerne siger, det er helt vildt, at jeg overlevede, og at jeg skal være taknemmelig over at være i live, skrev Stine Wad Frisk kort efter, hun var kommet ud af intensiv og ned på en almindelig stue.

- Det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, er at købe en cykelhjelm. Vil I ikke nok gøre det samme? Så bliver jeg så glad.

En af Stines veninder har allerede skaffet den heldige kvinde hendes egen hjem. Den slags som cykelryttere kører med i bjergene. Og den skal ikke regne med at samle støv og leve et liv på knagen i entréen.

- Jeg er SÅ flov. Det er helt åndssvagt, at jeg afviste hjelmen for at se godt ud. Var det her sket med en hjelm på, havde jeg nok rejst mig op og cyklet på arbejde, siger hun.

- Jeg skylder mine børn en undskyldning

Selv om hun famler efter ordene, er hendes budskab klart: Selv voksne, der har cyklet hele deres liv og oplever, at de kan overskue morgentrafikken, kan komme galt af sted.

- Jeg har for kun et par uger siden sagt til mine børn, at jeg ikke behøver at cykle med hjelm, fordi jeg har øvet mig hele mit liv. Jeg skylder dem sådan en stor undskyldning, siger Stine Wad Frisk.

Søndag skal hendes to drenge på fem og otte år se deres mor for første gang, efter at Stine Wad Frisk mod alle odds overlevede uheldet. Og en af hendes første tanker er, at se deres cykelhjelme efter i sømmene.