Politiet: Det må du gøre, hvis du ser en hund i en varm bil

Politiet gør på Facebook opmærksom på, hvor farligt det kan være at efterlade en hund i en sommervarm bil.

I den kommende uge strømmer sommervarmen igen ind over Danmark, og på Facebook gør politiet nu opmærksom på, at det kan få konsekvenser for vores firbenede venner, hvis vi ikke er opmærksomme.

Under overskriften "Lad ikke din bedste ven sidde i en varm bil", kommer politiet med gode råd til, hvordan vi som mennesker sørger for, at både vores egne - og andres hunde, overlever i varmen.

Politiet beskriver således, hvordan hunde hvert år må lade livet, fordi de er blevet efterladt i en varm bil, og hvordan bekymrede borgere hver sommer kontakter politiet, fordi de har fået øje på de efterladte hunde i bilerne.

- Hvis det er 20 grader udendørs, stiger temperaturen til 80-90 grader i bilen, påpeger politiet og henviser til, at hunden i værste fald kan dø, og at det i så fald er overtrædelse af dyreværnsloven, som kan medføre bødestraf.

Således lyder rådene:

Hvis du er nødt til at efterlade din hund i bilen, så rul vinduerne ned, så der er gennemtræk i bilen, parker hvor der er og bliver ved med at være skygge, stil vand frem til din hund, og læg dit telefonnummer i forruden.

Hvis du ser en hund i nød i en varm bil:· Find ejeren. Hvis bilen er parkeret foran et supermarked eller butikscenter, så få ejeren efterlyst over et samtaleanlæg. Få eventuelt nogen til at hjælpe dig, så du kan blive ved bilen.·

Hvis ejeren ikke er fundet eller dukket op efter et par minutter, så ring efter os på 114 – eller 112, hvis hunden er i livsfare.

Hvis du mener, at hunden er i livsfare, må du slå ruden ind. Det skal dog efterfølgende kunne bevises, at du handlede i nødret, og at hunden faktisk var i en livstruende situation. Ellers kan du få en bøde.

Sørg for, at hunden får vand, umiddelbart efter den kommer ud af bilen og bliver kølet af.