Samfund

Er dit barns navn 10.000 kroner værd?

Nu har du mulighed for at sælge dit barns navn for kolde kontanter.

Har du brug for et tilskud til dit barns barnedåb, og har du endda været så heldig at få et drengebarn? Så kan du få et tilskud til børneopsparingen på hele 10.000 kvit og frit.

Eller næsten gratis. For den glade giver ønsker en plads ved bordet til ham og hans handicaphjælper ved barnedåben - og at du navngiver dit barn efter ham.

Det er lidt komisk, hvis jeg ender med at sidde hos en fremmed familie til en barnedåb sammen med min handicaphjælper. 

Preben Steen Nielsen

Det er Preben Steen Nielsen, der har fået idéen, for han er ikke tilfreds med, at så få bærer hans navn. Derfor tilbyder han nu 10.000 til den næste, der navngiver sit barn Preben.

- Jeg hedder selv Preben og har gjort det hele mit liv. Jeg er glad for mit navn, som jeg har arvet fra min farfar. Det er måske en smule gammeldags, men jeg er stolt af det og føler lidt, at det er min pligt at sikre navnets fortsatte eksistens og samtidigt gøre det mere moderne, skriver han på Facebook.

Hænger på den

Opfordringen har i den grad ramt danskerne, og 2600 delinger og 3350 kommentarer på mindre end et døgn.

- Det var meget spontant og lidt i sjov. Og i min verden er der ikke langt fra idé til Facebook-opslag, fortæller Preben Steen Nielsen til TV  2.

Det er ikke første gang, han må gøre alvor af spontane ideer. I 2013 lovede han, at han ville køre fra sin bopæl i Vejle til Skagen i kørestol på 10 dage.

- Så fik opslaget 1,8 millioner visninger på et døgn, og så hang jeg jo på den.

Heldigvis lykkedes det - og også denne gang vil han gøre alvor af det.

- Det er lidt det samme, der sker her, tror jeg. Nu hjælper det selvfølgelig, at der er kolde kontanter på banen, så folk går ekstra meget amok.

- Det er lidt komisk

Han håber på at kunne give navnet genrejsning, ligesom man ser det med andre gamle, danske navne.

- Der er to ting i det. Jeg synes, det kunne være sjovt, om man kunne gøre navnet moderne igen på samme måde som med William og Gustav, siger Preben Steen Nielsen.

- Det er skægt, hvad folk vil gøre for penge. Altså, 10.000 kroner er da mange penge, men det er jo ikke nogen life changer. Det er måske en barnedåb eller en kickstarter af børneopsparingen, siger Preben Steen Nielsen.

Han er handikappet og sidder i kørestol. Derfor er kravet, at der skal være plads til båd ham og en hjælper.

- Det er lidt komisk, hvis jeg ender med at sidde hos en fremmed familie til en barnedåb sammen med min handicaphjælper. Om ti år sidder der måske en dreng et sted og spørger sine forældre: “Hvorfor hedder jeg Preben?” - “Jo, det var fordi, vi gerne ville tjene 10.000 kroner, og det var mange penge i 2016,” siger Preben Steen Nielsen.

Og han mener, det nok skal komme til at ske.

- Det er der helt sikkert. Der er begyndt at komme mails ind fra folk, der spørger, om jeg mener det seriøst. Og det gør jeg selvfølgelig, siger Preben Steen Nielsen.