Rasende rektor om fusk med eksamensbeviser: De brugte min underskrift

Rektoren for Herlev HF's underskrift stod på mindst et af de eksamensbeviser, der er blevet snydt med.

Fusk med eksamensbeviser har fået Københavns Politi til at sigte 27 personer.

Personerne er sigtet for at have indsendt falske gymnasiale eksamensbeviser til deres ansøgninger på Optagelse.dk, der skulle sikre dem adgang til universitetet.

Rektor er forarget over sagen

Jan Vistisen, der er rektor for Herlev HF, er blevet præsenteret for et af de falske eksamensbeviser i forbindelse med efterforskningen. Og han er fortørnet over sagen.

- Det er stærkt forargeligt, at nogle er så respektløse og hæmningsløse, at de snyder med eksamensbeviset, siger han til TV 2.

Han fortæller, at det falske eksamensbevis, som han har set, var en fotokopi af et eksamensbevis fra Herlev HF.

- Det var et bevis, som er blevet udstedt af mig i 2011 og med min underskrift. Navn og cpr-nummer fra eleven var blevet ændret til en person, der ikke har gået på skolen, fortæller han.

Opdagede snyderiet i 2013

Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet opdagede man snyderiet i 2013, da flere studerende indsendte eksamensbeviser, som lignede hinanden. Det fik styrelsen til at gå ind i sagen med en samlet anmeldelse til politiet.

Jan Vistisen er forarget over, at det tilsyneladende er så let at snyde med eksamensbeviset.

- Det er jo hele årsagen til miseren. Det er så latterligt, at man bare kan inscanne et dokument på en fotokopi, uden at der bliver tjekket for ægtheden.

- Jeg er vred på mine elevers vegne. De har taget en uddannelse på ærlig vis, og så risikerer de at blive overhalet indenom af nogle, der snyder.

Jan Vistisen understreger, at der ikke er noget, der tyder på, at nogen fra hans skole, er indblandet i snyderierne.