Samfund

Ny vandflyrute mellem Aarhus og København: Se flyet i aktion her

Fra onsdag kan du flyve via en ny vandflyrute mellem Aarhus og København. Her kan du se det i aktion.

En ny vandflyrute mellem centrum af landets to største byer, fra Østhavnen i Aarhus til Esplananden i København, har onsdag premiere. Allerede i dag har vandflyet dog været på vingerne.

Det skete ved en pressefremvisning, hvor TV 2 var med og samtidig fulgte flyet med helikopter - se de optagelser øverst i artiklen.

Ved fremvisningen fløj vandflyet rundt i luftrummet over København, men fra i morgen vil European Coastal Airlines, som er operatøren på ruten, flyve fire gange om dagen mellem København og Aarhus i begge retninger.

European Coastal Airlines har fem fly af samme type, der flyver mellem Split i Kroatien og de mange øer i området. Vandflyet har kapacitet til 12 mænd, 15 kvinder eller 17 børn, da det maksimale antal passagerer afhænger af kønsfordelingen, eftersom standardvægtene er forskellige på mænd, kvinder og børn.

Billet koster 1.800 kroner

Prisen for en enkeltbillet på en flyvning er 1.800 kroner, men så kommer du til gengæld også mellem København og Aarhus på omkring tre kvarter.

Bag projektet står investorerne Lars Erik Nielsen og Lasse Rungholm, der ejer selskabet NORDIC Seaplanes A/S i fællesskab.

- Det er en skøn følelse at have opnået noget, som vi har været flere år om at komme i gang med, sagde Lars Erik Nielsen til TV 2 på turen i dag og fortalte, at målgruppen er forretningsfolk, der for eksempel har et møde i København eller Aarhus.

Danmarks første kommercielle rute med vandfly

- Det er danmarkshistoriens første kommercielle rute med vandfly, fortæller TV 2-reporter Anders Lindemann blandt andet i nedenstående video, hvor du kan høre meget mere om ruten og flyet: