Samfund

Filmede ulv helt tæt på: - Jeg råbte af den, da den kom for tæt på

Adrenalinen pumpede, da en 19-årig jæger i sidste uger så en ulv - der kom lige lovlig tæt på.

19-årige Kristian Randrup Dürr Jensen spottede i fredags en ulv på tætteste hold, da han var på bukkejagt i et skovområde nordvest for Munklinde ved Ikast.

- Jeg er på vej på jagt halvanden time før solnedgang, og så ser jeg to rådyr, som opfører sig mærkeligt. Så kommer den så løbende, udtaler den unge jæger til TV MIDTVEST.

Kristian Randrup Dürr Jensen begyndte med det samme at filme igennem sin håndkikkert og fik nogle gode optagelser i hus - som du kan se i videoen øverst - da ulven løb i retning over mod ham.

- På et tidspunkt er den 50 meter fra mig, men der råber jeg efter den. Der synes jeg lige, den var tæt nok på. Den skulle ikke tættere på, fortæller Kristian Randrup Dürr Jensen til TV MIDTVEST.

Han tilføjer, at han var oppe at køre på adrenalin og rystede en smule, mens han filmede videoen, som var et "bevismateriale" til hans far, der dog også selv var heldig at se ulven samme aften, da han også var på jagt og sad et stykke længere væk.

- Så ringer jeg til ham og siger, at jeg har set en ulv. Så løber den over mod, hvor han sidder, og så siger jeg til ham, at han nok kan se den lige om lidt. Og ganske rigtigt hører jeg ham sige, Ja, der er en ulv, den er godt nok flot, fortæller Kristian Randrup Dürr Jensen.

Ulv set i nærheden tidligere

Tidligere på måneden fik de to fritidsornitologer Ole Christian Olesen og Carl Johnsen ligeledes set en ulv på Ovstrup Hede – et område ikke mange kilometer fra Munklinde.

De var der for at kigge på fugle, men det var ikke små fugle, der fangede deres opmærksomhed.

- Vi ser, at en flok krondyr er meget opmærksomme på et eller andet, og da vi vender kikkerten i samme retning, ser vi et dådyr. Det tror vi i hvert fald i fem sekunder, men så bliver vi klar over, at det er en ulv, fortalte Ole Christian Olesen dengang.

- Der var jo ikke andet at gøre end bare at knipse løs med kameraet. Det var simpelthen så fantastisk, lød det fra Ole Christian Olesen om den vilde naturoplevelse, som du kan høre meget mere om i TV 2 Nyhedernes indslag herunder:

I januar måned filmede en jæger de på det tidspunkt måske bedste optagelser af en ulv i den danske natur.

Det skete ved Borris i Vestjylland, og du kan se optagelserne nedenfor – og læse mere om episoden her.