Samfund

Danske kampvogne knuste amerikanerne

Det er ikke løst krudt, vi lader vores danske kanoner med. Ved Strong Europe Tank Challenge blev Danmark nummer to.

Ved en stort anlagt tankkonkurrence, hvor udvalgte NATO-lande konkurrerede i forskellige kampvognsdiscipliner, sluttede de danske soldaterdrenge på andenpladsen efter Tyskland. 

Strong Europe Tank Challenge skulle styrke båndende mellem nogle af de NATO-allierede og forbedre landenes evne til samarbejde, koordinering og indbyrdes forståelse. Og som en del af det var der altså indkorporeret en konkurrence, som løb over flere dage. 

Dét lavede de

Panserbataljoner fra USA, Polen, Tyskland, Italien, Slovenien og altså Danmark blev sat på alskens prøver i løbet af konkurrencen.

Blandt andet skulle kampvognsbesætningerne bære tung last i kuperet terræn og skyde til måls efter objekter, der både var stillestående og flyttede sig. Derudover skulle de også identificere 25 vogne som enten fjender eller allierede - alt imens de kæmpede sig i gennem de øvrige forhindringer. Der blev også konkurreret i redningsøvelser, hvor man trak kampvogne fri og udøvede førstehjælp til sårede. Og her var danskerne altså næstbedst.

Europa klar til kamp

Det var ikke for sjov at de seks NATO-lande mødtes for at optimere det europæiske militære beredskab. I følge Business Insider - Nordic var formålet at stå bedre rustet mod den stigende trussel fra Rusland. Og netop derfor er der brug for at øge samarbejdet i NATO, mener den tyske brigadegeneral Markus Laubenthal, som også er stabschef for den amerikanske hær i Europa:

- Det er ekstremt vigtigt at samarbejde med andre nationer. Kun gennem træning og tillid kan vi få succes i internationale operationer, fortæller han til Business Insider.

Danmark deltog med i alt fire kampvogne som hver havde en bemanding på fire soldater. Amerikanerne sluttede uden for top tre.