Samfund

Efter massive forsinkelser: Banedanmark fyrer entreprenør

.

Banedanmark opsiger samarbejdet med entrepenøren Strukton Rail efter massive forsinkelser i forbindelse med sporarbejde.

Efter massive forsinkelser på grund af sporarbejde i kristihimmelfartsferien og pinsen, tager Banedanmark nu konsekvensen og fyrer entrepenøren Strukton Rail.

Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Det er åbenlyst for enhver, at arbejdet på Østfyn i både Kr. himmelfartsferien og i pinsen er langt fra forløb, som Banedanmark havde planlagt.

- Strukton Rail har ikke levet op til den kontrakt, som vi havde indgået, og det har både påvirket passagerer og godsoperatører på den danske jernbane. Strukton har kontrakt på resten af sommerens sporarbejde på Fyn, men vi har ikke længere tillid til, at de kan løfte opgaven. Derfor har vi i dag valgt at opsige samarbejdet, siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark og fortsætter:

 - Strukton har kontrakt på resten af sommerens sporarbejde på Fyn, men vi har ikke længere tillid til, at de kan løfte opgaven. Derfor har vi i dag har valgt at opsige samarbejdet, siger Steen Neuchs Vedel.

Bedt om at fremvise plan

 Ifølge Banedanmark havde man fredag et evalueringsmøde med Strukton Rail, der har stået for udførelsen af arbejdet på Østfyn.

 I forlængelse af mødet bad Banedanmark om en revideret plan fra Strukton Rail, hvor entreprenøren blev bedt om at fremvise, hvordan man ville indfri det arbejde, der er beskrevet i kontrakten.

 - Banedanmark bad i fredags Strukton om en revideret plan for de udestående sporarbejder, der kunne betrygge os i, at der ikke ville opstå yderligere forsinkelser, og at alt arbejde ville blive udført.

 - Mandag morgen har vi modtaget Struktons svar, som ikke betrygger os i, at arbejdet kan udføres til den aftalte tid, siger Steen Neuchs Vedel.

Revurderer planlagte opgaver

 Banedanmark vil nu revurdere de planlagte opgaver på Fyn og med egne medarbejdere sørge for en øget vedligeholdelse, så strækningen kan levetidsforlænges i cirka tre år.

 Ifølge Banedanmark kommer togene til at køre efter den køreplan, der i forvejen var planlagt frem til den 7. august.

 Strukton Rail ønsker ikke at udtale sig til Ritzau, men henviser til en pressemeddelelse, firmaet snarest vil sende ud.