Fjernet af Facebook flere gange: Er dette billede over grænsen?

16x9

Facebook har i flere omgange fjernet et billede af en far, der er i bad med sin syge søn.

Et billede af en far der tager et bad med sin syge søn, er tilsyneladende for hård kost for Facebook.

Billedet er i hvert fald blevet fjernet gentagne gange fra det sociale medie, det skriver The Independent.

Billedet viser Thomas Whitten, der har taget sin søn med i bad i et forsøg på at køle ham ned, da han har fået en salmonellaforgiftning.

Thomas Whittens kone Heather Whitten, der er fotograf, forevigede faderen og sønnes stund i badet og lagde det efterfølgende ud på Facebook.

Er i strid med Facebooks regler

Billedet er ifølge Heather Whittens blevet taget ned af Facebook flere gange, fordi det tilsyneladende er i strid med det sociale medies nøgenhedspolitik.

- Der er intet seksuelt eller udnyttende ved dette billede, og man ser ikke nogen private dele, skriver den uforstående mor i et indlæg på Facebook.

Hun forstår ikke, hvad der skulle være forkert i at dele et efter hendes mening uskyldigt billede.

- Jeg håber, at der en dag vil være en platform, der ikke kun tillader denne form for frihed for familier og kunstnere som mig. Men byder dem velkommen uden frygt, skriver hun videre.

Flere brugere støtter

Heather Whittens opslag er blevet liket over 139.000 gange og er blevet delt mere end 32.000 gange.

Flere Facebook-brugere tilkendegiver deres støtte tll hendes budskab i kommentarfeltet, hvor mere end 20.000 har kommenteret.

En bruger skriver:

- Hvem det end er, der har noget negativt at sige om dette billede: Det siger mere om dem, end det gør om dig eller dem på billedet. For mig viser det kærligheden fra en far til sit barn. Du må føle dig meget velsignet at have en mand som ham, som en partner og en far for dit barn.

Herhjemme fik en lignende sag stor opmærksomhed sidste år, da komikeren Torben Chris lagde et billede ud på Facebook, hvor han var i bad med sin datter.

Billedet gik verden rundt og flere store medier tog sagen op.