Samfund

Skat undersøger danske navne i Panama-database

Skat undersøger nu 65 navne på personer og virksomheder nærmere, som står nævnt i Panama-register. Scanpix Denmark / Scanpix Denmark

65 emner fra Panama-papirerne undersøges nu nærmere, meddeler Skat, efter navne og firmaer fra de lækkede dokumenter blev offentliggjort mandag.

Skat har rettet fokus mod 65 danske navne på privatpersoner og selskaber, som mandag blev offentliggjort af det internationale konsortium af undersøgende journalister, ICIJ, i kølvandet på Panama-lækagen. 

Det oplyser Skat i en pressemeddelelse tirsdag. 

- Det er meget interessante data, vi nu har fået adgang til. Og vi har allerede identificeret 65 emner i databasen, som vi nu skal analysere og samkøre med de oplysninger, vi allerede har, lyder det fra indsatsdirektør i Skat, Jim Sørensen. 

Savner konkret dokumentation

Han understreger samtidig, at personerne ikke nødvendigvis har snydt med skatten, blot fordi de står på listen. 

- Det er nu vores opgave at finde ud af, om den danske statskasse er blevet snydt for skattekroner, siger indsatsdirektøren, der dog havde håbet på, at de offentliggjorte dokumenter ville have indeholdt mere dokumentation i form af eksempelvis konkrete pengestrømme.

- Det betyder ikke, at vi ikke har noget at gå efter. Blot at vejen til en eventuel kontrolsag er længere. Men vi er ansat til at sørge for, at folk betaler den rette skat, og i denne sag bruger vi alle de data, hjemler og værktøjer, som vi har adgang til, siger Jim Sørensen.

Internationalt samarbejde

Navnene og firmaerne, der optræder i de 11,5 millioner dokumenter, som afslørede hele Panama-skandalen, blev offentliggjort mandag 9. maj klokken 20 dansk tid. 

Skats indsatsdirektør understreger, at Skat i høj grad samarbejder med andre myndigheder om at udveksle data og viden - og at dette samarbejde vil fortsætte efter mandagens offentliggørelse.

- Vi har jo hele tiden forberedt os på, at de lækkede oplysninger i et eller andet omfang ville blive offentliggjort, og derfor har vi allerede været i dialog med andre lande og andre myndigheder om, hvordan vi håndterer og udveksler disse data. De offentliggjorte oplysninger vil sammen med vores egne analyser og den data, vi allerede har, danne grundlag for, om vi eventuelt kan rejse kontrolsager, siger Jim Sørensen.