Samfund

Antallet af asylansøgere er det laveste i flere år

Regeringens stramme flygtningepolitik har ansvaret for et rekord lavt antal asylansøgere, mener Venstre.

I fem år har asyltallene for april og marts måned ikke været så lave, som de er nu.

Det oplyser DR Nyheder.

Foreløbige tal fra Udlændingestyrelsen viser, at omkring 349 personer søgte asyl i april måned. Til sammenligning var der 564 asylansøgere i april sidste år, og går man yderligere tilbage, er tendensen den samme.

Sammenholdes asyltal fra de forgangne år i samme måned, altså april, skal man helt tilbage til 2011 for at finde en periode, hvor asyltallet har været lavere. Tilsvarende tendens gør sig gældende for marts måned.

Og det er noget, der vækker begejstring hos Venstre.

- Siden vi overtog regeringsmagten er vi jo røget fra en femteplads i forhold til de lande der modtager flest, til at ryge ned til omkring en 10.-plads på få måneder - det ser jeg som et resultat af, at stramninger virker, siger Ventres udlændingeordfører Marcus Knuth.

Og selv om han erkender, at EU's styrkede grænser har været med til at bremse flygtningestrømmen fastholder han, at stramninger i forhold til familiesammenføring, signalet om konfiskering af værdier og en stram asylpolitik har påvirket antallet af asylansøgere.

Trods de lave tal understreger han, at der bestemt ikke er tale om en afblæst flygtningekrise. Ifølge Marcus Knuth er der blot tale om et øjebliksbillede.

Han forventer, at antallet af asylansøgere vil stige igen til sommer.