Samfund

Region gået ind i tre sager efter ansattes anonyme tip

Formand for Region Hovedstaden glæder sig over, at ansatte benytter ny whistleblowerordning til at melde fejl.

I et halvt år har medarbejderne i Region Hovedstaden anonymt kunnet fortælle om fejl eller forsømmelser på arbejdspladsen. Og ni har rettet henvendelse om ting, de ikke mente foregik efter bogen.

Det skriver P4 København.

Regionen er gået ind i tre af sagerne, hvor en er afsluttet med en påtale og drejer sig om et manglende udbud i forbindelse med indkøb af en maskine.

De to verserende sager drejer sig om datasikkerhed og uberettiget opslag i en patientjournal.

Hæstorp: Flere positive signaler

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, mener, at der er flere positive ting at pege på fra det første halve år med ordningen.

- Det viser mig, at whistleblowerordningen er kommet godt i gang, og at medarbejderne har fundet ud af, at den eksisterer. Det viser mig også, at vores øvrige åbne system med tillidsrepræsentanter og medarbejderinddragelse også fungerer fint, fordi så mange henvendelser, er der gudskelov heller ikke kommet, siger Sophie Hæstorp Andersen til P4 København.

Også det radikale regionsrådsmedlem, Charlotte Fisher, er glad for, at der er kommet henvendelser på den whistleblowerordning, hun for et halvt år siden var med til at oprette.

- Det vigtigste med sådan en ordning er i virkeligheden, at vi bruger den til at blive bedre. Vi skal selvfølgelig stoppe ulovligheder og uregelmæssigheder, men ellers bruge den til at blive klogere på, hvordan vi giver en bedre service til borgerne, siger Charlotte Fisher til P4 København.