Samfund

Miniferie betyder meget trafik på tværs af Danmark

Allerede onsdag kan vejene begynde at blive fyldt op, når danskerne skal på familiebesøg eller i sommerhus.

Det kan være en god idé at sætte ekstra tid af til turen i bilen, hvis man har planer om en miniferie, et familiebesøg eller har andre ærinder i en anden del af landet i forbindelse med Kristi himmelfartsdag.

Det varsler Vejdirektoratet, der forventer meget trafik på tværs af Danmark.

På Sjælland - særligt til og fra Sjællands Odde - og på Fyn vil det kunne mærkes, at der er flere trafikanter på vejene. Det samme vil gøre sig gældende med en del rejsetrafik i Sønderjylland til og fra den tyske grænse.

Desuden har grænsekontrollen ved Tyskland indtil videre kun voldt større gener for trafikken på de store rejsedage i forbindelse med ferier.

Derfor forventer Vejdirektoratet, at der også i dagene omkring Kristi himmelfartsdag er risiko for forlænget rejsetid på de mest belastede tidspunkter for de trafikanter, som skal fra Tyskland til Danmark.

Sommerhusområde kan også forvente mange biler

Også ved sommerhusområderne langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland kan man regne med mere trafik. Det kan give nogle dage med ekstra pres på de mindre landeveje og lokalveje i områderne.

Kristi himmelfartsferien falder i år fra 5. til 8. maj, men allerede onsdag skal man være opmærksom på, at udrejsetrafikken begynder. Ifølge Vejdirektoratet kan det give mere trængsel mellem klokken 14 og 20.

På Kristi himmelfartsdag, torsdag, er det i tidsrummet 9-14, at der ventes at blive særligt travlt på vejene.

Et sporarbejde mellem Roskilde og Odense kan yderligere give mere trafik på motorvejene. Og det falder sammen med, at der på Køge Bugt Motorvejen er vejarbejde og med det en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.