Samfund

Danske skoleelever skaffer 17 millioner ind til børn med kræft

97.000 skoleelever løb penge ind til Børnecancerfonden fredagen før påskeferien. Nu er resultatet af deres anstrengelser gjort op.

Under mantraet ’børn løber for børn’ har 97.000 skoleelever landet over været med til at indsamle en stor portion penge til kampen mod børnekræft.

Det viser en optælling fra Team Rynkeby Skoleløbet, der blev afviklet på 295 skoler fredagen før påskeferien.

Gennem mikrosponsorater fra familie og venner har eleverne indsamlet 17.573.907 kroner, som går ubeskåret til Børnecancerfonden. Og det vækker naturligvis glæde i Team Rynkeby Fonden.

- Vi er fuldstændig overvældede af elevernes engagement, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden, der står bag Team Rynkeby Skoleløbet.

- Det har været fantastisk at opleve fællesskabet ude på skolerne og se, hvordan eleverne på tværs af klasser og årgangen har stået sammen side om side for at gøre en indsats for de kræftramte børn og deres familier. Det er nærmest rørende, fortsætter han.

Børnecancerfonden: Det gør en mærkbar forskel

Det er anden gang, at Team Rynkeby Fonden afvikler Team Rynkeby Skoleløbet. Første gang var i 2015, hvor 34.000 elever fra 100 skoler deltog i løbet.

Ifølge Marianne Nielsen, direktør i Børnecancerfonden, har det stor betydning for indsatsen mod børnekræft, at så mange børn fra hele landet involverer sig i børnekræftsagen.

- Team Rynkeby Skoleløbet giver børnene meget mere end blot motion. Mange skoler har sat børnekræft på skoleskemaet, og børnene har dermed fået en større viden om, hvad det vil sige at have en alvorlig sygdom – og at det er helt okay at snakke om. Derudover har børnene oplevet, at de kan gøre en forskel for børn, der ikke har de samme muligheder som dem selv.

- Jeg er meget rørt over den kæmpe indsats, som Team Rynkeby-deltagerne og tusindvis af skoleelever, lærere og lokale sponsorer har ydet. Det er intet mindre end fantastisk. Den store donation kommer til at gøre en mærkbar forskel i børnekræftforskningen fremover, og jeg ved, at den også har en stor symbolsk betydning for de familier, der har børnekræft tæt inde på livet, siger Marianne Nielsen.

Team Rynkeby Skoleløbet gentages i 2017, hvor der udover Danmark og Sverige også vil deltage skoler fra Norge og Finland. 

Datoen er den 7. april 2017, og Team Rynkeby Fonden har netop åbnet for tilmeldingen.