Samfund

Københavns Kommune åbner hjemmeside til flygtningehjælp

Hjælp børn med lektier eller lær flygtningekvinder at cykle. Ny portal skal skabe let indgang for frivillige.

Gennem en hjemmeside vil Københavns Kommune forsøge at sikre, at nytilkomne flygtninge kommer godt i gang med tilværelsen i hovedstaden.

Netportalen åbner mandag, og her vil det blandt andet blive muligt for frivillige at se, hvor og hvordan man kan give en frivillig hånd, skriver Politiken.

Københavns Kommune modtager i disse dage de første flygtninge siden 1999. I alt skal 335 personer på plads i kommunen i år.

Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, mener, at "der sker noget helt unikt, når et menneske frivilligt bruger tid og kræfter på én".

- Den professionelle indsats med sundhedstjek, jobindsats og danskundervisning danner hele fundamentet. Men den ægte integration og inklusion, der gør, at de nye flygtninge virkelig bliver en del af samfundet, er nødt til at ske i samspil med de frivillige kræfter, siger hun til Politiken.

Lanceringen af netportalen bliver markeret med en stor reklamekampagne, der skal skabe opmærksomhed om projektet. Hjemmesiden kommer til at virke på den måde, at borgere kan klikke sig ind og se, hvordan de kan være frivillige i netop det område, de bor i.

Også virksomheder vil kunne bruge portalen til at finde flygtninge til blandt andet praktikordninger.

- Der er masser af muligheder for dig, der gerne vil gøre en forskel. Det kan være alt fra lektiehjælper i Valby til at lære flygtningekvinder at cykle, skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.