Mette fik sit drømmebryllup, men manden har hun ikke fundet endnu

Mette Skov har altid drømt om at blive hvid brud, men den eneste ene har ladet vente på sig. I torsdags blev Mette så viet til sig selv.

44-årige Mette Skov har altid drømt om en helt særlig oplevelse. Drømmen handlede om Nødebo Kirke og om at gå ned ad kirkegulvet som hvid brud.

Men Mette har Downs syndrom, og det er endnu ikke lykkedes hende at finde en mand at blive gift med.

- Mette har altid drømt om stor kjole, glassko og guldringe – og den eneste ene. Men den eneste ene har været her on and off, fortæller Mettes søster, Ditte Skov.

Men drømmen handlede heller ikke så meget om manden. Det var mere prinsessedrømmen. Manden var her ikke i dette tilfælde, og så må man gøre det alene. Derfor lagde Mettes pædagog og den lokale præst en plan, og i torsdags gik Mette Skovs største drøm så i opfyldelse

- Det var simpelthen så yndigt. Orgelet spillede ”Here Comes the Bride”, og så kom Mette ind og strålede som en sol. Vi havde alle sammen tårer i øjnene - og et meget stort smil. Man kunne se, at der var en drøm, der gik i opfyldelse, fortæller Mettes anden søster, Rikke Skov.

Nu vil Mette ringforloves

Sognepræsten gav hende en velsignelse ved en ceremoni, der mindede om et bryllup.

- Om man kommer som konfirmand, eller som brudepar – eller som Mette, som har lyst til at være i centrum den dag. Jeg synes, at enhver anledning til at komme i kirke og blive talt til, er en god anledning, siger Eva Holmegaard Larsen, sognepræst i Nøddebo Kirke.

Ditte Skov er ikke i tvivl om, hvad oplevelsen har betydet for hendes søster:

- Jeg kan ikke huske, hvornĂĄr jeg har set Mette sĂĄ glad og sprudlende og fuld af liv.

Med nye ringe på fingrene blev Mette Skov fejret med fest og kage – men drømmen slutter ikke her

- Jeg kunne godt tænke mig at blive ringforlovet, lyder det forventningsfuldt fra Mette Skov.