Samfund

Bo Lidegaard stopper: Politiken får ny chefredaktør

Politiken henter ny chefredaktør fra Information som erstatning for Bo Lidegaard.

Efter fem år i førersædet stopper Bo Lidegaard som chefredaktør på avisen Politiken. Ny mand i front bliver Christian Jensen, der kommer fra en stilling som ansvarshavende chefredaktør på Information, skriver avisen i en pressemeddelelse. 

Bo Lidegaard fortsætter fremover som skribent og anmelder for avisen. Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, begrundet valget af den 43-årige Christian Jensen med, at han er en journalistisk leder ud over det sædvanlige.

 - Christian Jensen forener en dyb journalistisk faglighed med enestående lederegenskaber. Han mestrer både den undersøgende journalistik, den intelligente analyse og den engagerende formidling - uanset om det er på papir eller digitalt. Og igennem årene på Information har Christian vist en uforlignelig evne til at inddrage og aktivere læserne, siger Stig Kirk Ørskov. 

Christian Jensen tiltræder i stillingen 1. august.