Samfund

Skuffet altan-direktør: Konkurrenterne har ondt i røven

Firmaet Altan.dk er i modvind, efter kommuner har forbudt beboere at bruge nyopsatte altaner på grund af nedstyrtningsrisiko. Direktør maner til ro.

Flere beboere i københavnske ejendomme må udskyde at tage deres nyopsatte altaner i brug. De har nemlig fået forbud af kommunale myndigheder på grund af nedstyrtningsfare.

Det viser materiale, som TV 2 har fået indsigt i. 

Det drejer sig indtil videre om i alt 23 altaner, som hænger på en ejendom i Københavns Kommune og på en i Frederiksberg Kommune. De to kommuner har ikke kunnet stille garanti for, at der ikke er nedstyrtningsrisiko på altanerne hængt op af firmaet Altan.dk. 

Det er konkurrenten - altanfirmaet Minaltan.dk - der har rettet henvendelse til kommunen, hvorefter kommunen har set nærmere på de anvendte metoder og udsendt påbud.

Hos Altan.dk indrømmer man, at der er sket en fejl, men direktøren afviser samtidig, at der er fare for nedstyrtning. 

- Jeg erkender, at det er to fejl, der ikke må ske, men vi er allerede i gang med at rette det i lejlighederne. (..) Jeg har selv haft tommestokken fremme og målt, at der er et vederlag på alle bjælker på 15 centimeter – der er ingen af de altanprojekter, vi har lavet, hvor der er fare på nedstyrtning, siger stifter og ejer af Altan.dk Peter Knudsen.

"Kommunen tog kun billeder" 

Ifølge Peter Knudsen har myndighederne ikke selv målt på bjælkerne. Der er udelukkende blevet taget billeder. Derfor ærgrer det ham, at det er blevet meldt ud, at nedstyrtningsrisiko ikke kan afvises. 

- Det her er ikke fejl, der sætter sikkerheden over styr, men det er en fejl der skal rettes, siger Peter Knudsen og fortsætter:

- Men det ærgrer mig da, at Minaltan.dk vil være bekendt at fremsende en rapport, som ikke har noget med virkeligheden at gøre. Det her handler om, at der er nogle, der sagt på godt sjællandsk, har ondt i røven, fordi det går mig godt.  

Reel nedstyrtningsrisiko eller ej, så fastholder de kommunale myndigheder påbuddet, indtil de påpegede forhold er bragt i orden:

- Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden. Der er ikke tale om, at de falder af nu og her, men indtil der kommer orden i forholdet, så gælder påbuddet, siger Steffen Mark Jensen fra Center for Bygninger i Københavns Kommune.

Se hele interviewet med Peter Knudsen over artiklen. Du kan også trykke på artikel-linket ovenfor og læse mere om sagen - og hvorfor altanerne er blevet anmeldt.