Samfund

Pillede skilte ned i Thy: Nu får de dødstrusler

To kvinder fjernede provokerende skilte, der var henvendt til flygtninge. Derefter begyndte kvinderne at få dødstrusler.

Fredag tog Signe Rønn og Stine Holm fra Thisted ud for at fjerne nogle skilte, der var sat op flere steder i Thy. Skiltene var henvendt til flygtninge, som fik vist vej til deres hjemlande.

Nyheden om, at de to kvinder havde taget hånd om skiltene, som de anså for at være en racistisk provokation, nåede hurtigt flere medier.

Og så begyndte beskederne ellers at strømme ind - først i kommentarfelter på Facebook, siden som sms'er: Afsenderne ville de to kvinder til livs.

- Det er beskeder som 'Vi ved, hvor I bor' og 'I bliver de næste, der bliver fjernet', fortæller 27-årige Signe Rønn til TV 2.

På Facebook kan man også læse kommentarer som 'landforræddere - dem straffer man jo med likvidering' og slet og ret 'skyd dem'.

Beskederne og kommentarerne bliver tolket som dødstrusler, og de er derfor også anmeldt til politiet.

'Kælling' er noget andet

Når debatten munder ud i trusler, er den nået alt for langt, mener Signe Rønn.

- At blive kaldt kælling eller sådan noget er et eller andet sted fair nok. Men når man begynder at tale om at slå ihjel, så er debatten altså gået for langt.

Hun anser dødstruslerne som en del af den stærkt polariserede flygtningedebat, der har præget landet det sidste års tid.

Gør det gerne igen

Også Stine Holm fortæller TV 2, at det har været meget ubehageligt og stressende at modtage beskederne, som også er rettet mod hendes datter og hendes kæreste.

På trods af de ubehagelige reaktioner, vil lignende skilte ikke få lov at blive hængende særligt længe i fremtiden, lover Signe Rønn.

- Så kører jeg ud og fjerner dem igen! Men næste gang fortæller vi ikke hele verden om det bagefter.

Højreorienterede har samlet underskrifter

Hvem der oprindeligt havde sat skiltene op i Thy, vides ikke med sikkerhed. Det højreorienterede parti Danskernes Parti afviser at stå bag, men har samtidig brugt skiltene som en del af deres informationsmateriale.

Ifølge Limfjord Update har partiet i den seneste tid fået 850 underskrifter i Thisted i kampen for at få lov at stille op til det næste folketingsvalg.