Samfund

Dansker blandt verdens 100 mest indflydelsesrige

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er af TIME Magazine blevet kåret som en af verdens mest indflydelsestige mennesker.

Hvert år udkommer det anerkendte magasin TIME med deres bud på de 100 mest indflydelsesrige mennesker lige nu. Og i år er der en dansker iblandt. 

Det er arkitekten Bjarke Ingels, der står bag arkitektfirmaet BIG. Han er blandt den gruppe, som TIME kalder kunstnere. Tilbage i 2004, da listen blev oprettet, forklarede TIME redaktøren Michael Elliott kriterierne for at være blandt de mest indflydelsesrige mennesker i verden. 

Og så er der dem, der påvirker vores liv gennem deres moralske eksempel. Det kunne være Nelson Mandelas tilgivelse overfor sine fangevogtere

Michael Elliott, TIME

- For det første er der dem, der har deres status på grund af en offentlig stilling med magt - for eksempel præsident Bush. Andre, selvom man sjældent hører fra dem i offentlige sammenhænge, har en stor indflydelse på store begivenheder i vores tid. Og så er der dem, der påvirker vores liv gennem deres moralske eksempel. Det kunne være Nelson Mandelas tilgivelse overfor sine fangevogtere, sagde han. 

Andre på årets liste er sangerinden Adele, skuespilleren Idris Elba, Caitlyn Jenner, Donald Trump og racerkøreren Louis Hamilton. Læs hele listen HER

Har bygget flere ikoniske bygninger

Bjarke Ingels arkitektfirma BIG har bygget flere ikoniske og nytænkte bygninger. BIG og Bjarke Ingels har blandt andet været med til at bygge '8-tallet', 'VM husene' og 'Mountin Dwellings' i Ørestaden.

Firmaet har også haft flere internationale opgaver. Blandt andet projektet 'West 57 Project', som er et boligbyggeri på Manhattan.

Andre danskere på listen

Flere af verdens mest indflydelsesrige mennesker har været på listen op til fem gange gennem de år, listen har eksisteret. Det gælder blandt andet Barack Obama, Hillay Clinton, Angela Merkel, Oprah Winfrey, Steve Jobs og Kim Jong-un fra Nordkorea. 

Gennem tiden har flere danskere haft æren af at være blandt de mest indflydelsesrige mennesker i denne verden. Det er blandt andet kokken René Redzepi og politikeren Connie Hedegaard der igennem deres karriere har været på listen.

Danskere blandt verdens mest indflydelsesrige

 1. Rene Redzepi

  2012 var året, hvor den danske kok Rene Redzepi kom på TIMEs liste. Han er daglig køkkenchef og medejer af restauranten NOMA. NOMA har i dag 2 Michelinstjerner. 

 2. Henrik Schärfe

  Lige som man gik og troede, at science fiction-film ikke kunne blive mere uhyggeligt, byggede forsker Henrik Schärfe en robot, der er en tro kopi af ham selv som den del af forskningsprojektet Geminoid-DK. Det var medvirkende til, at han i 2012 var at finde på TIME's liste. 

 3. Connie Hedegaard

  Tilbage i 2009 var Connie Hedegaard på listen. Det var det samme år, som Danmark stod for det omtalte COP 15, hvor man forsøgte at få verdenslande til at indgå en klima-aftale. 

 4. Martin Lindstrøm

  Brandkonsulenten Martin Lindstrøm skrev bogen 'Buy-ology', som undersøgte årsagerne til, at forbrugerne køber - eller ikke køber. Han var på listen i 2009. 

 5. Janus Friis

  For sin opfindelse af programmet Skype kom danske Janus Friis sammen med sin partner Niklas Zennstrom på listen i 2006.