Samfund

- Skriver, at jeg er fed og grim, og at jeg burde hænge mig selv

To ofre for grov netmobning undrer sig over, hvorfor de er endt som hadeobjekter for mennesker, som de ikke kender.

- Der er mange, der skriver, at jeg er fed og grim, og at jeg ikke burde leve. De har skrevet til mig, at jeg burde hænge mig selv.

Det fortæller 23-årige Malou Christensen, der har diagnoserne ADD og Aspergers Syndrom, til TV Øst om den massive netmobning, hun er udsat for.

”Det ender galt, din fede fucking ko”, er blot en af de mange beskeder, hun kan læse op fra sin telefon.

- Jeg forstår ikke, hvorfor folk har sådan et hadforhold til mig. Jeg er fuldstændig knust over, at folk ikke kan acceptere, at man er, som man er, siger hun om den massive mobning.

Malou Christensen

Samme undren har et andet offer for den massive mobning, den 21-årige multihandicappede Kristian Persson. De to er ofre på de samme mobbesider på Facebook:

- Man får ondt i hjertet. Det er som at blive stukket, så ondt gør det, siger Kristian Persson til TV ØST.

Kristian Persson

Hverken Malou eller Kristian kender de personer, der forfølger dem på nettet. Det er blandt andet falske facebooksider som ’Dybbes Memes’, 'Danes Craze' og 'Dybber Compilation', som gør grin med Malou, Kristian og andre ofre.

Siderne bliver løbende lukket ned, når Facebook får klager over dem, men de genopstår blot under nye navne, fortæller Malou. Facebook har ikke villet lade sig interviewe til TV ØST, men forsikrer i et mailsvar, at man ”ikke tolererer mobning eller chikane”.

You Tube gjorde blot ondt værre

Malou Christensen fortæller, at hun ikke ved, hvorfor mobningen af hende er startet. Til gengæld har hun en idé om, hvorfor den er eskaleret.

For et par år siden beskrev hun nemlig sine oplevelser med mobning på de sociale medier i håb om at hjælpe andre mobbeofre. Blandt andet lagde hun videoer op på YouTube for at fortælle om den mobning, hun var udsat for. Men det gjorde kun ondt værre.

- Jeg blev nødt til at lukke og slette alle mine videoer på YouTube. Jeg ville gøre en forskel, men nu er min drøm fuldstændig ødelagt, siger hun.

TV ØST har talt med en af de personer, der har været med til at gøre grin med den multihandicappede Kristian Persson:

- Det var bare en slags satire. Jeg gik ud af det, da det blev nok. Det var måske en dum handling, og det fortryder jeg, men det var ikke mig, som startede det, forsvarer Mads Elmentoft Hansen sig overfor TV ØST.