Samfund

Simon er ung og hjemløs: - Jeg kan lide at være fri

TV 2 har i et halvt år fulgt tre unge hjemløse. Kom tættere på Ravn, Simon og Daniel i ny dokumentarserie.

28-årige Simon er en af de omkring 6.100 hjemløse personer i Danmark. Og så er han en af de tre unge hjemløse, som TV 2 har fulgt gennem op- og nedture i et halvt år.

For der er grund til at se på netop de unge hjemløse. Siden 2009 er hjemløsheden blandt unge mennesker nemlig tæt på fordoblet.

Meldte sig ud

Simon er uddannet erhvervsfisker og har altid arbejdet. Faktisk siden han var 11 år. Men en trafikulykke satte en brat stopper for hans mulighed for at arbejde, og for første gang i hans liv fik han brug for det offentlige.

Men efter nogle år kørte han med egne ord 'sur i det kommunale system', og han valgte at melde sig ud af systemet.

- Jeg blev så sur på det danske samfund, at jeg fik angst for det offentlige til sidst. Jeg har ikke haft angstanfald, siden jeg meldte mig ud, fortæller han i første afsnit af dokumentarserien 'Vi er de unge hjemløse', som sendes i aften klokken 20.50 på TV 2.

'Bestemmer sgu selv'

I første afsnit ser vi blandt andet Simon tale med to unge mænd på Nørreport Station i København. De stiller spørgsmålstegn ved, hvorvidt han selv har valgt livet som hjemløs.

- Det lykkes mig ikke rigtig at få en lejlighed. Det eneste, de (kommunen, red.) tilbød mig, var at bo på en institution, og jeg er ikke dømt for noget, svarer Simon de to unge mænd og tilføjer, at han heller ikke modtager kontanthjælp.

Og hvis alternativet til at bo på gaden var at 'være en myre i flokken', er Simon ikke i tvivl om, hvad han helst vil.

- Så har jeg det fandeme godt, for jeg bestemmer sgu selv, hvad jeg laver. Jeg kan faktisk godt lide det der med, at man er fri, siger Simon.

Se Simon tale med de to unge mænd i klippet her.

Programmet bliver sendt i aften klokken 20.50 på TV 2.