Samfund

Havørn kolliderede med cykelkurv: Nu er den på smertestillende

Den nødlandede ørn, da den blev fundet i Slagelse. Jan Pedersen / Jan Pedersen

En ung havørn, som blev fundet under en cykel i en baggård i Slagelse i weekenden, er mandag fortsat indlagt på en vildtplejestation.

Den store havørn, som lørdag styrtede ned i en baggård i Slagelse, behandles stadig for sine skader mandag. 

Havørnen, som vejer mere end seks kilo, har det en smule bedre, rapporterer Kim Skelmose, der leder 'Projekt Ørn' under Dansk Ornitologisk Forening (DOF, red.), som dog ikke vil sige, at ørnen er helt uden for livsfare endnu. 

- Den er begyndt at indtage lidt mere væske, men den er stadig på antibiotika og smertestillende, siger Kim Skelmose til TV 2.

Hård landing

Den store ørn fik en hård medfart, da den kolliderede med en cykelkurv, der også faldt ned over fuglen, da den landede på fliserne.

- Jeg vil skyde på, at den er fløjet mod en højspændingsledning, siger Kim Skelmose, der blev kontaktet, da havørnen blev indleveret til en vildtplejestation af Falck.

Ørnen blev røntgenfotograferet, men har ingen brækkede ben. Den har dog en skade på næbbet og er derfor i behandling med både smertestillende og antibiotika. 

En uheldig landing i Slagelse. Falck afhentede den nødstedte Havørn. Foto: Jan Pedersen Gitte Muse har i et tidligere...

Posted by Vagn Wendel Sørensen on Saturday, April 16, 2016

- Det ser ud til, at den er ved at komme sig. Så må vi bare håbe, at der ikke går infektion i den, for så går det tilbage. Selv om havørnen er en sej fugl, der lever af at jage, så kan man jo ikke bare lukke en handicappet fugl ud. Så ville den jo dø af sult, siger Kim Skelmose, der regner med at besøge ørnen midt på ugen. 

Flere ørne i Danmark

Der er omkring 80 ynglende havørne i Danmark, og ifølge projektlederen er det ikke usædvanligt, at man ser og hører om flere ørne i Danmark.

- Der kommer flere og flere af dem, men det er helt usædvanligt, at en havørn dukker op i en baggård i Slagelse, fastslår han.

Ørnen blev fundet langt fra de nærmeste kendte havørnereder, så det er efter al sandsynlighed en ung strejfer, der "flyver rundt og hygger sig", inden den finder en mage.

Den forulykkede ørn fra Slagelse er ifølge dens ringmærkning fem år gammel og dermed så ung, at den formentlig ikke har nogen unger. 

Så sent som i torsdags blev en havørn fundet død i Nordvestjylland, hvor den var kommet i karambolage med en vindmølle.