Samfund

Vaccineskader: Hundredvis af børn får erstatning

Ifølge en opgørelse udarbejdet for Berlingske, er der frem til begyndelsen af april 373 børn, der har fået tilkendt erstatning.

Antallet af børn, som får erstatning for stærkt ubehagelige bivirkninger i forbindelse med den meget udbredte Di-Te-Ki-Pol-Hib-vaccination, fortsætter med at stige voldsomt.

Det får nu en patientorganisation til at presse på for både øget forskning i vaccinen og adgang til højere erstatning til de af børnene, som må slås med generne resten af livet. Det skriver Berlingske onsdag.

Ifølge en opgørelse, som Patienterstatningen har udarbejdet for Berlingske, er der frem til begyndelsen af april 373 børn, der har fået tilkendt erstatning, fordi de har udviklet en kraftig allergisk reaktion over for aluminiummet, der bruges som hjælpestof i vaccinen, som skal beskytte dem mod blandt andet kighoste og polio.

Patienterstatningen har yderligere 105 anmeldelser liggende, og da det erfaringsmæssigt er over 90 procent, der ender med at få medhold, står det samlede antal erstatningssager til at nærme sig 500.

Desuden kommer der kontinuerligt nye anmeldelser, og udviklingen får nu Astma-Allergi Danmark til at reagere.

- Generelt er vi glade for vaccinationer, som gør, at mange børn undgår alvorlige sygdomme. Men bivirkningerne ved denne vaccination er stærkt ubehagelige for de børn, der rammes. Derfor bør der forskes mere i vaccinen for at finde alternativer, som kan reducere bivirkningerne så meget som overhovedet muligt, siger vicedirektør Anne Holm Hansen til Berlingske onsdag.