Samfund

Undslupne aber spottet: Dyrlæge kan ikke få ram på dem

Fire berberaber er lokaliseret i en nærliggende granskov. Dyrlægen har ikke haft held til at ramme dem med bedøvende pile.

De fire berberaber, som lørdag morgen er stukket af fra deres bur i Munkholm Zoo på Djursland er alle fundet igen. Det oplyser ejeren af den lille zoologiske have, Benny Johansen.

- De befinder sig i en granskov, ikke langt fra zoo. Men de har ikke været til at lokke hjem, fortæller han.

Benny Johansen har her til eftermiddag haft besøg af dyrlægen, som skulle forsøge at skyde de undvegne aber med bedøvelsespile, men det lykkedes ikke. 

Vil lokke dem frem med frugt

- Dyrlægen er kørt hjem igen, så nu skal jeg have en kop kaffe, inden jeg skal forsøge at lokke dem frem med noget frugt og grønt. Det var umuligt at skyde dem, fordi træerne var i vejen. Det er vigtigt, at man rammer dem præcist, og det kunne ikke lade sig gøre i dag, siger Benny Johansen.

Han forklarer, at man helst skal ramme aberne i låret og ikke i eksempelvis hovedet, fordi man skyder med tykke kanyler, der risikerer at gøre skade. Derfor kommer dyrlægen igen søndag, for Benny Johansen regner ikke med, at han har held til at lokke aberne frem i dag.

- De opfører sig slet ikke, som de ville gøre i buret, når de først er sluppet ud. Men vi håber, at det kan lade sig gøre i morgen, og så kan dyrlægen forhåbentlig gemme sig bag et træ og skyde dem, fortæller han.

Ikke farlige

Munkholm Zoo huser i alt fem berberaber, og fire af dem havde altså held til at bryde ud af deres indhegning. Aberne er ikke farlige for hverken mennesker eller dyr, men de kan blive aggressive, hvis man forsøger at fange dem. De kan overleve på egen hånd i sommerhalvåret.

Aberne er dog ikke vant til at leve i det fri, og derfor vil Benny Johansen naturligt nok gerne have dem ind i deres bur igen. 

De to hunaber og to hanaber stak af efter at have pillet hul i en rådden træplade, som dækkede for et hul ind til hegnet.