Samfund

Skat til hastemøde i OECD om Panama-læk

- Ulovlig brug at skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør hos Skat.

Skat er blandt deltagerne i et hasteindkaldt OECD-møde om skattely, som ffinder sted på baggrund af lækagen af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Det fremgår af en pressemeddelslese fra Skat.

Ifølge pressemeddelelsen blev Skat i starten af januar 2016 bekendt med Panama-lækagen, siden har Skat haft kontakt til internationale samarbejdspartnere for at få del i oplysningerne fra lækagen, skriver Skat.

Skat oplyser at den danske deltagelse i mødet udgøres af en delegation fra Skat.

- Jeg er glad for, at OECD har taget initiativ til at samle skattemyndigheder fra OECD-landene. Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde. Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan SKAT kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse, siger Jim Sørensen, indsatsdirektør i Skat.

Ifølge Skat har man fået en tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i en del af lækagen, at hvis der i deres materiale findes oplysninger om danskere eller oplysninger, der er i det hele taget er relevant for Danmark, vil disse blive sendt til Skat.