Samfund

Ny sag om nøgenvideo: Gymnasieelev bortvist og politianmeldt

Fokus på deling af nøgenvideoer på sociale medier. Scanpix Denmark / Scanpix Denmark

En københavnsk gymnasieelev er midlertidigt bortvist og politianmeldt efter at have delt en nøgenvideo af en pige fra skolen.

En elev er blevet politianmeldt og bortvist midlertidigt fra Gefion Gymnasium i København efter at have delt en video af en nøgen pige fra skolen  i en intim situation til en fest. Det skriver Politiken.

Sagen kommer i kølvandet på en række lignende historier i pressen den seneste tid, hvor fænomenet ’porno uden samtykke’ – ikke mindst blandt teenagere - har været genstand for debat.

Rektor Birgitte Vedersø var da heller ikke i tvivl om, at skolen skulle sende et klart signal og sætte ind overfor sådanne krænkelser.

- Jeg bliver simpelthen så vred over det her, fordi det er så krænkende og ødelæggende for ofrene. Derfor bør enhver voksen, der er i kontakt med unge mennesker, reagere, siger Birgitte Vedersø til Politiken og fortsætter:

- Jeg synes, det er et ansvar, som alle voksne bør tage på sig. Det er altså ikke kun på skolerne, der skal handles. Havde jeg været nabo eller forældre til et ungt menneske, der havde oplevet det her, mener jeg også, at jeg havde været forpligtet til at reagere.

Rektoren fortæller desuden, at den bortviste gymnasieelev såvel som ofret er meget påvirket af hændelsen. Et vidne om, at de unge ikke er bevidste de store konsekvenser, det har at dele det intime materiale, hvilket også har været del af debatten på det seneste.

Rektoren opfordrer derfor til dialog med de unge og oplysning om konsekvenserne ved deling af intimt materiale, ligesom forældrene må tage deres ansvar på sig. Gymnasieforening tager også del i debatten og efterlyser klarere retningslinjer for skolernes ansvar.