Samfund

Danske drenge på 10 og 11 år optager sexvideo og deler den på nettet

Det er ikke kun teenagere, men også folkeskolens yngre børn, der deler seksuelle videoer og fotos af sig selv og af andre på nettet.

Ligesom det er et stigende problem, at teenagere deler billeder og videoer med seksuelt indhold mellem hinanden og på nettet, ser politiet også flere eksempler på, at små børn helt ned til otte år har lagt seksuelt materiale af sig selv og andre ud offentligt. Det skriver Information.

Det fortæller Flemming Kjærside, der er politikommissær i Rigspolitiets NC3-afdeling, som er politiets nationale center for cyberkriminalitet.

Det værste danske eksempel er ifølge politikommissæren 'en video af to drenge på 10 og 11 år, som dyrker sex med hinanden'.

Frivillige optagelser

Videoen blev fundet i et pædofilt forum et sted i verden. Det så umiddelbart meget »professionelt« ud i den forstand, at det virkede til at være filmet med opstillet kamera.

- Så vi satte himmel og jord i bevægelse, fordi vi tænkte, at der måtte stå en voksen bag. Men da vi fandt frem til drengene, viste det sig, at det var ganske frivilligt, og at drengene selv havde lagt videoen op på nettet, siger Flemming Kjærside til Information.

Der findes ikke statistikker over, hvor mange børn der har delt seksuelt materiale af sig selv eller andre på nettet, men flere kilder vurderer over for Information, at det er et udbredt problem – og altså også blandt børn helt ned til otte år.

- Vi har rigtig mange af de her nøgenselfies og billeder liggende af afklædte unge, som er blevet delt. Flest af teenagepiger, men absolut også af de yngre børn, siger Flemming Kjærside og fortæller, at børn også deler seksuelle billeder og videoer mellem hinanden, og de bliver derefter delt på nettet uden samtykke.

iPads i en ung alder

- Børn i dag får jo en computer eller iPad nærmest allerede, når de er tre år gamle. Så ofte ved de mere om at lægge ting ud, end deres forældre gør, siger Flemming Kjærside til Information.

Hos Red Barnet mener man også, at det er et udbredt problem, at de yngre børn deler billeder med seksuelt indhold.

- Vores vurdering er, at det her er et stigende problem, siger Gitte Jakobsen, som er seniorrådgiver i Red Barnet, til Information.